@Castries: Takie coś własnej roboty to najlepsze jedzenie, które można długo przechowywać. Gdy sam robiłeś to znasz skład i wiesz, że to nie jakiś tam oszukany bambus z soją, tylko mięso 100%. Idealne do piwnicy lub bunkra na trudne czasy.
@Squatlifter: No to są plusy, a z minusów to niestety większe ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym, bo m.in. przed nim chronią te konserwanty. No i z reguły w takich zakładach sterylizują w bardzo wysokiej temperaturze, więc jadu nie będzie, a jak sobie w domu zagotowujesz to teoretycznie trochę ryzykujesz.
@Castries: Dobre na każdą okazję, nie tylko na wojnę. Jeszcze lepszy sztos to szarpana wieprzowina zawekowana. Wyguglaj sobie przepis roadtripbus na pulled pork. Pasteryzowana w słoikach wytrzyma długie miesiące.
#ukraina #wojna
źródło: comment_1646775206ZMz7TGH3zNtkTTGUrf2Mxi.jpg
Pobierz