Wpis z mikrobloga

Coś taniego i oryginalnego, świeżego, nie koniecznie main stream,łapiącego komplementy różowych na wiosna/lato ... Co polecacie? Podoba mi się Mont Blanc Individuel. Co polecacie?
#perfumy
  • 18
  • Odpowiedz
@tadocrostu: Neroli Intense i Acqua od Jeanne en Provence. Tanie? Tak. Oryginalne? Nie do końca, bo są inspirowane innymi kompozycjami, ale zapewniam, że ulica tak nie pachnie. Złośliwi mogliby napisać o Neroli Intense, że może ulica tak nie pachnie, ale ich toaleta już tak. Nie słuchaj ich. Komplementy? Nie ma gwarancji.
Cena za te perfumy jest bardzo rozsądna. Jakościowo wypadają zdecydowanie lepiej niż można się spodziewać. Trwałość i projekcja mogą nie
  • Odpowiedz
@tadocrostu: jakość jest niesamowita w tej półce cenowej. O to się nie bój. Nie namawiam, żeby to był Twój pierwszy wybór, ale myślę, że warto dołączyć te perfumy do kolekcji. Choćby na wyjścia do sklepu po ziemniaki czy coś w tym rodzaju.
  • Odpowiedz
@tadocrostu: Możesz pomyśleć o Prada L'Homme, Versace Dylan Blue, ale to mainstream, zapachy które raczej będą się podobać większości

Nieco niżej cenowo tak jak napisał @Funshyy Missoni Wave lub Perry Ellis 360° Red for Men

Co do Jeanne en Provence o których pisał @lysowsky niekoniecznie Ci je polecę jako odpowiedz na Twoje pytanie w temacie, ale kiedyś w przyszłości nie skreślałbym ich przez cenę, nie odstają od droższych zapachów. To
  • Odpowiedz
@tadocrostu: https://www.fragrantica.pl/perfumy/Issey-Miyake/L-Eau-Bleue-d-Issey-Pour-Homme-724.html
Zdecydowanie przetestuj przed zakupem, ja sam go mam i lubię, bardzo oryginalny, ale IMO zdecydowanie nie blind buy :)
Z tej samej marki bardziej polecałbym Ci spróbować już klasyczny L'Eau d'Issey Pour Homme Issey Miyake czy L'Eau Majeure d'Issey. Oba chodzą obecnie dość niedrogo.
Pewnie Mirki polecą Ci też jakieś Araby typu Rasasi Hawas czy coś z Armafa lub Afnana, które dość dobrze wypadają w swojej cenie
  • Odpowiedz