Wpis z mikrobloga

@BillyDallas: wyobraź sobie że to piszą boty mające za zadanie wzbudzić w tobie mieszane uczucia. Często są to boty kreowane na dwie skrajne strony poto by wzbudzić w tobie poczucie bezsilności. Rosja ma taką farme troli i fabrykę fake newsów pisanych przez boty oparte na głębokim uczeniu. Piszą na gówno stronkach skrajne opinie i robią zamęt informacyjny
@BillyDallas: interpretacji jest wiele, nikt z nas zapewne nie wie do konca, ale wydaje sie ze glownie chodzi o polityke na ukrainie, albo pro-ruska albo pro-europejska, rosja oczywiscie nie chce miec ukrainy w europie ani NATO, no bo to zagraza jej pozycji, dodatkowo wlaczyloby w ruchy proeuropejskie innych krajow typu kazakhstan, moze gruzja wciaz itd, wiec zalezalo im na szybkiej podmianie wladzy (bo zelensky - proeuropa wygral wybory, a nie proruski
@BillyDallas: ruska propaganda, oni sami nie wiedza tez co jest grane, kto ma racje? punk widzenia zalezy od punktu siedzenia, oficjalna wersja jest taka ze putin to drugi hitler-morderca, spiskowa ze ze putin to drugi hitler - robiący dobrą robotę oczyszczając świat z iluminatich ktorzy maja laboratoria i brudne interesy na ukra..
@BillyDallas: ogolnie ukraina to etniczny i polityczny burdel, tamta skrajna prawica to antyruscy nazisci (pogoogluj sobie o AZOV batalionach), i jak byl ten konflikt w 2014 to wlasnie powodem zajecia donetska byla obrona rosjan przed nazizmem, w donetsku 70% to rosjanie, na krymie ponoc 90%, trudno powiedziec jak tam bylo/jest naprawde, ja sam mam znikome pojecie o tym, poza tym wersji jest wiele, zachod ma na pewno inne teorie niz rosja
@lospablos3 nawet jeśli to co się dzieje według Rosji w republikach jest prawda, to atakowanie całej Ukrainy i bombardowanie centrum miasta zasługuje na najwyższe potępienie, niestety Ukraina się nie obroni, ale mam nadzieję, że partyzantka nigdy nie pozwoli spokojnie żyć Putinowi.