Wpis z mikrobloga

• 15
#wojna #ukraina Ta wojna ma trzech bohaterów którym należą się pełne uznania (poza Ukraina oczywiście),w kolejności od najwiekszych:

1. Polska. Bo bez Polskiego wsparcia na każdej płaszczyźnie Ukraina była by w jeszcze gorszej sytuacji. Jest to wsparcie militarne, szczególnie w zakresie amunicji np. artyleryjskiej dla Radzieckiego sprzetu, czy Piorunów, wsparcie materialne w niewyobrażalnych ilościach oraz finansowe, ogromne wsparcie dyplomatyczne szczególnie w pierwszych dniach konfliktu -bardzo stonowana a jednocześnie twarda postawa prezydenta i premiera, świetna aktywność na arenie międzynarodowej dostrzegana przez np. Niemieckie media(ja jestem normalny i umiem oddzielić bieżącą politykę i fatalne błędy rządu od ich działań teraz w tym aspekcie). No a teraz to Polska jest schronieniem dla uchodźców z ogromnym zaangażowaniem obywateli, oraz hubem pomocy dla Ukrainy, wręcz krajem w którym jest prowadzona pseudo operacja specjalna pomocy militarnej Ukrainie

2.Usa i UK, bo dostarczają ogromnego wsparcia wywiadowczego armi UA oraz rozpoznanie satelitarne, a także elektroniczne, dostarczyli trochę sprzetu już kilka tygodni temu i szkolili Ukraińców, pogrozili szkopiskom paluchem i weszły grube sankcje.

3. Turcja(prawdopodobnie, bo mało jest informacji) Erdogan po cichu i bez krzyku prawdopodobnie dostarcza Ukraińcom m. In kluczowe dla nich drony bojowe a bardzo możliwe że są zaangażowani w ich obsługę, ale informacje są skąpe więc mogę się mylić.

Natomiast zhańbili się Niemcy, które teraz coś próbują robić bo UA wytrzymała kilka dni i Węgry z patologia Orbanem.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 2
@Disegno Wymieniłem 4 wyróżniające się kraje, nie twierdzę że NATO nie robi dobrej roboty, bo robią świetna robotę, a nawet Japonia coś działa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Disegno Nie chwale tego rządu, zwróciłem uwagę na ich postawe w konkretnej sytuacji to podkreśliłem, zdarzało mi się tez odpowiadać na jakieś fanatyczne ataki bo tu takich sporo, ale podając argumenty. Np polski wal ma dla mnie mniejsze znaczenie niż obecna sytuacja więc tego nie komentuje
  • Odpowiedz
@Axar:

bardzo stonowana a jednocześnie twarda postawa prezydenta i premiera, świetna aktywność na arenie międzynarodowej dostrzegana przez np. Niemieckie media

Nie chwale tego rządu

( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Disegno No chwale premiera i prezydenta którego Prezydent broniącego się kraju nazywa prawdziwym przyjacielem i to nie bezpodstawnie. Rozumiem że mam to przemilczeć bo wykop go nie lubi ahhh
  • Odpowiedz