Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Szukam monitora. Obecnie posiadam jakiś AOC Q3279VWFD8 32" z IPS. Niestety bolą mnie od niego oczy po całym dniu pracy (srebrzenie?). No i jest trochę za duży. Ma służyć do pracy i do gier (obecnie głównie CS Go).

Wymagania: 27", 1440p, regulacja wysokości, cena do 1500 zł (no może 1700 jeśli warto), mile widziany G-Sync.

Jaką matrycę warto brać pod uwagę? Chodzi mi głównie o komfort.

#monitory #pcmasterrace
Paczekwmasle - Szukam monitora. Obecnie posiadam jakiś AOC Q3279VWFD8 32" z IPS. Nies...

źródło: comment_1646129536ZidmxeOxCYfcOxI7l1SKyg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • 0
@Paczek_w_masle: ja lzawie przy większości monitorów 1440. Podobno problem może leżeć w tym że obecnie w monitory 27 cali 1440 jest wkładana matryca 4k i sprzętowo jest interpolacja 1440 do 2160.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarchwiowySok: kupiłem ten, bo akurat był na promce za 1700 zł.

https://www.x-kom.pl/p/640037-monitor-led-27-acer-predator-xb273unvbmiiprzx.html

Kupowałem na ślepo. Nie mam porównania z innymi monitorami. Wykonany przyzwoicie, stopka aluminiowa. Kolorki były skalibrowane przez producenta.

Na minus stopka - jest gigantyczna. Monitor stał w połowie biurka, a to 75 cm głębokości. Musiałem dokupić ramię.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarchwiowySok: nie wiem czy już kupiłeś, ale LG który mi wysłałeś jest teraz w X-kom za 1599. Polecam przejrzeć całą promocję, jest sporo przecenionych monitorów. Np ultrawide Xiaomi za 1800 z VA 144Hz.
  • Odpowiedz