Wpis z mikrobloga

@SoNuS: Przecież się nie broni sama xDD Dostają w #!$%@? sprzętu ciągle, wsparcia logistyczne. Wszystkie kc-135 tankują drony i całą resztę aby dać wizje Ukrainie na każdą możliwą kolumnę. Więc nie, Ukraina nie walczy sama
@dzakubmwo no ale ludzi brakuje do obsługi tych sprzętów i do trzymania formacji obronnych i zasadzek i dywersji.. Samym sprzętem nie zdobywa się pola, stety i niestety.
Wiesz mi chodziło o to, że do Rosji dołączają się inne kraje a Ukraina nie ma nikogo aby pomógł na froncie fizycznie.
@SoNuS: Ukraina ma ponad 250k czynnej armii, i 2x tyle rezerwy tam naprawdę nie brakuje jednostek jak na razie, więc nie pisz takich rzecz bo nie było nawet żadnej informacji o braku ludzi xD Nie wiadomo jaka będzie eskalacja konflikt więc pisanie takich rzeczy to zbędne sianie paniki
@dzakubmwo źle to odbierasz kolego. Nie latam z kapciami po pokoju i krzyczę ojej śmierć smierc, tylko wkurza mnie ze Rosja sobie szuka i zmusza inne kraje aby dołączały do inwazji.
@SoNuS: Nie no rozumiem Cię idealnie, i tak samo uważam że Czeczeńcy którzy ucinali im łby na ulicach w 94 teraz współpracują. Myślę że jedne co my możemy robić z naszego poziomu to tylko pomagać w jakiś zbiórkach jedzenia itd., w NATO już podjęli kroki aby dostarczyć jak najszybciej Ukrainie systemy antyrakietowe
@SoNuS: No to obstawiam że sprzęt już gotowy na najgorsze rany, oby był jak najmniej przydatny a w ruch szły tylko plastry na obdarcia. Mi najbardziej utkwił widok tracheotomii, paskudna sprawa ale uratowali życie dla chłopaka