Wpis z mikrobloga

Co jeszcze ekstremalnie ostrego można zjeść w #szczecin?
Ostatnio próbowałem pizze z ostrym sosemz heats pizza co mi tu mirek polecił i w sumie nie zawiodłem się ostrością.
Prosiłbym o konkretne dania, które zrobią mi z mordy wietnam, bo ostatnio dostałem ogólnie nazwy indyjskich i meksykanskich knajp, co nie jest zbyt pomocne, bo i bez takich rad mogę równie dobrze sam całymi dniami biegać po knajpach i próbować wszystkiego po kolei. Chodzi mi o wasze konkretne doświadczenia, gdzie zamówiliście konkretną potrawę i was poskładała ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 40
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@BlackSlip nie powiem, świeże habanero trochę zrobiło robotę, zwłaszcza że niepożałowane było sute kawałki gęsto czające się w makaronie. Prócz tego widzę, że jeszcze były płatki z papryczki i zastanawiałem się co to jest ta czerwona "wstążka" na górze a to była skórka papryki skrojone w takie cienkie sznurki :D

Bardzo dobre, polecam, niemniej to jest taki poziom ostrości przyjemny "choć już bardzo blisko granicy jak dla mnie" a ja bym
krucjan - @BlackSlip nie powiem, świeże habanero trochę zrobiło robotę, zwłaszcza że ...

źródło: comment_1645721619MTMInSJ8H8pqdTjj5h2gIM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@krucjan: mieli pizze z sosem z caroline reaper, z niebieskim lubimy mega ostre jedzonko ja niestety byłam wtedy w ciąży ale on wziął te pizze zjadł 1,5 kawałka i bolała go cała głowa, na drugi dzień zdychał z powodu rewolucji żołądkowych. Mówił że nigdy nie jadł nic ostrzejszego a próbowaliśmy od znajomego większość dostępnych najostrzejszych sosów z całego świata.

Poza tym nie trafiłam w Szczecinie niczego co nazwałabym jakimś masakratorem
  • Odpowiedz
@krucjan: no ja zjadam kebsa z tym sosem bez urojenia łezki ale jest ostrość wyczuwalna no i ten ostry sos jest przynajmniej smaczny (w stosunku do tego w Rabie).
Niestety, tak jak pisałem, mięso w większości kebabów w Szczecinie jest z mielonki.
  • Odpowiedz