Wpis z mikrobloga

• 0
@martinuz: ahh, I w przypadku operatorów - jeśli porównywana wartość jest większa od aktualnego czasu (w Timestamp) to zwraca mi true ale jeśli jest mniejsza to apka mi #!$%@?... I mam problem bo chociaż otagowałem to nie używam Android Studio I nie mam Logów jeśli apka walnie crash przy onCreate a jedyne co robię to porównuję wartości - bez jakichkolwiek dalszych metod, które mogą wywalić apke.
  • Odpowiedz
@martinuz: to w ogóle ciekawa sprawa, bo rzeczywiście tak to działa w praktyce ale nie mogłem na szybko znaleźć żadnego potwierdzenia że zwykły operator ">" przy dużych liczbach rzeczywiście jest wystarczający

@mamniciwszystko: jeszcze krócej będzie Long.compare(x, y), które pod spodem wywoła to co wstawiłeś
  • Odpowiedz
I w przypadku operatorów - jeśli porównywana wartość jest większa od aktualnego czasu (w Timestamp) to zwraca mi true ale jeśli jest mniejsza to apka mi #!$%@?

@mamniciwszystko: Najwyraźniej to za dużo jak na urządzenie, na którym to uruchamiasz. Proponuje wyświetlić obie wartości użytkownikowi i niech on wybierze większą.
  • Odpowiedz
@PaaD: Long.parseLong(x.toString()).compareTo(Long.parseLong(y.toString()) == !Long.parseLong(y.toString()).compareTo(Long.parseLong(x.toString())
  • Odpowiedz