Wpis z mikrobloga

@Shin-chan: Teraz można wstawić sobie śmieszny mem, a zobaczysz co będzie za 7 miesięcy na tagu Polska/Rosja w następną rocznicę wiadomo czego i zobaczysz ile osób będzie pisało, że Rosja nie najechała Polski ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co roku tak jest ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
kto pisał że Rosja nie najechała Polski? Nigdy nie widziałem takiej głupoty

@rybsonk: Sporo osób broniąc Czarzastego i rzecznik SLD, który mówili, że Rosjanie wyzwolili Polskę i była pierwszym aliantem. Tylko on to mówił blisko rocznicy 17 września napaści ZSRR na Polskę i chyba to tłumaczą jako ochronę wschodniej Polski.
  • Odpowiedz
  • 0
no i? Najeżdżały się, czyli to nadal był atak

@r333m4k444 No przecież. Jakoś błędnie odczytałem ten obrazek, że chodzi tylko o słabsze narody.
  • Odpowiedz
@Halbr: Akurat Rosjanie zatakowali Turcję aż 10 razy! od 1695 do 1696 zdobycie Twierdzy w Azowa przez Piotra I potem cały XVIII wiek gdzie na rzecz Carycy stracili chanat krymski 1768- 1778 a w 19 Wieku Turcy walczyli o przetrwanie Rosjanie byli blisko zdobycie Stambułu i rozbioru IO patrz Wojna krymska 1853 do 1856 nie udało im się dzięki interwencji Francji i Anglia ci bali się wzrostu Potegi Rosji nad Morzem
  • Odpowiedz
  • 0
@Geralt678 Nie mówię, że nie. Mówiłem tylko, że Turcja była równie agresywna i dlatego to kpiny. Tak jakby Stalin płakał, że Hitler był agresywny.
  • Odpowiedz