Wpis z mikrobloga

@MallaCzarna:
Rozumiem opieczoną kromkę z dodatkiem masła i przypraw.
Ale jaki sens jest dawanie na to dwóch kromek zwykłego chleba? To coś pokroju "weź chleb bo do zupy bo się nie najesz"?
To już nie lepiej te pozostałe kromki opiec?
  • Odpowiedz
@wielkaberta: Chyba chodzi o to żeby była różnica w konsystencji. Wiesz, miękki chleb potem chrupki i znowu miękki.. () zdecydowanie za długo tu mieszkam, zaczynam ich rozumieć xD

@artekF: chleb z tostem :D

@Pieron: wygrałeś i zrobiłeś mi dzień przy okazji ( )
  • Odpowiedz
@MallaCzarna: Z tego co doczytałem i popatrzyłem na YT, to chodzi o podtrzymanie tradycji (najpewniej z biedakuchni) i to było udokumentowane chociażby w jakiejś książce 1861 jako przepis.
To tak jakby nabijać się z ziemnaczanych dań gdzie robi się z ubitych ziemniaków i mąki ziemnaczanej.
  • Odpowiedz