Tytuł:Czym jest człowiek Autor:David Szalay Gatunek:literatura piękna Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆ ISBN:9788328048164 Tłumacz:Jędrzej Polak Wydawnictwo:W.A.B. Liczba stron:384 Reklamowanie tej książki jako zbiorowy portret współczesnych mężczyzn to absurd. Cała książka to zbiór opowiadań o współczesnych mężczyznach w różnym wieku, każdy w podróży i na zakręcie w swoim życiu. Żadne z tych opowiadań, oprócz ostatniego, wcale mi się nie podobało. Nie tego się spodziewałem, książką bardziej o samotności i braku satysfakcji w życiu. Nie znajdziecie tu odpowiedzi na tytułowe pytanie. Mimo wszystko czytało się całkiem szybko i niektóre cytaty były całkiem ciekawe i zmuszające do refleksji ale niestety to tyle.
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (3 recenzji) Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 00:00 tag z historią podsumowań » Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki Gatunek książki: zbiór opowiadań
Tytuł:
Czym jest człowiek
Autor:
David Szalay
Gatunek:
literatura piękna
Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆
ISBN:
9788328048164
Tłumacz:
Jędrzej Polak
Wydawnictwo:
W.A.B.
Liczba stron:
384
Reklamowanie tej książki jako zbiorowy portret współczesnych mężczyzn to absurd.
Cała książka to zbiór opowiadań o współczesnych mężczyznach w różnym wieku, każdy w podróży i na zakręcie w swoim życiu. Żadne z tych opowiadań, oprócz ostatniego, wcale mi się nie podobało. Nie tego się spodziewałem, książką bardziej o samotności i braku satysfakcji w życiu. Nie znajdziecie tu odpowiedzi na tytułowe pytanie.
Mimo wszystko czytało się całkiem szybko i niektóre cytaty były całkiem ciekawe i zmuszające do refleksji ale niestety to tyle.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki #literaturapieknabookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (3 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki
Gatunek książki: zbiór opowiadań
Ostatnie recenzje tej książki:
1\. 2021-11-14 - Użytkownik rassvet ocenił na: ★★★★★☆☆☆☆☆ (5.0 / 10) - Wpis »
2\. 2021-08-22 - Użytkownik George_Stark ocenił na: ★★★★★★★★☆