Wpis z mikrobloga

@nick230: Jak pytałem o dwusprzęgłówkę to doradzano mi że ten typ nie znosi za dobrze takiego miejskiego podjeżdżania po kawałku, z lekko trzymanym hamulcem - bo wtedy de facto jedziesz na półsprzęgle, więc szybciej zużywasz. Albo stoisz i hamulec wciśnięty, albo jedziesz bez wciśniętego hamulca i z gazem. Finalnie mam hydrokinetyka, więc nie wiem czy mi dobrze doradzano, czy nie.
@Xune: No tak, wszędzie mi też tak doradzano, ale nikt za bardzo nie potrafił wyjaśnić czemu, no i przy ilu kilometrach rocznie to zużywanie jest znaczące...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@nick230: @Xune: w jeździe miejskiej sprzęgło w ręcznej skrzyni wytrzymuje 80-150kkm, przy mieszanej często ponad 2x tyle. Znam przypadki ori sprzęgła z przebiegami 400kkm. DCT jadą na uślizgu dłużej niż człowiek operując samodzielnie. Dct w mieście jest mało przyjemna w użyciu
@nick230: - Skrzynia automatyczna która ma zwykłe sprzęgło "pełza" na półsprzęgle zapewne bardziej go zużywając niż człowiek (aby broń boże nie szarpnąć). Pełza czyli toczy się z prędkością mniejszą niż na minimalnych obrotach i najniższym biegu. Tak samo jest przy ruszaniu. Jak już sprzęgło jest spięte to jest dobrze/bardzo dobrze. Duża ilość zmian biegów zużywa skrzynię.
- Skrzynia hydrokinetyczna (w uproszczeniu) ma cały czas zapędy bieg (i #!$%@?) i pełza na