Aktywne Wpisy
Bartekgkw +36
Hylfnur +24
Pokrzywdzony apolityczny dziennikarz sportowy Przemysław Babiarz (drugi od lewej),
jako przyboczny Jacka Kurskiego, "jego pluralistyczności", twórcy telewizji publicznej z misją i najwyższymi zawodowymi standardami, na wzór rosyjsko-białoruski,
obok Pani Danusi, słynącej z rzetelności dziennikarskiej, niezachwianemu kręgosłupowi moralnemu i z zadawania najtrudniejszych pytań rządzącym, np."co zrobić żeby pan wygrał wybory?",
w dniu przejęcia tvp przez pis i zastąpieniu wszystkich stanowisk wedle partyjnego klucza.
#paryz2024 #olimpiada #tvp
jako przyboczny Jacka Kurskiego, "jego pluralistyczności", twórcy telewizji publicznej z misją i najwyższymi zawodowymi standardami, na wzór rosyjsko-białoruski,
obok Pani Danusi, słynącej z rzetelności dziennikarskiej, niezachwianemu kręgosłupowi moralnemu i z zadawania najtrudniejszych pytań rządzącym, np."co zrobić żeby pan wygrał wybory?",
w dniu przejęcia tvp przez pis i zastąpieniu wszystkich stanowisk wedle partyjnego klucza.
#paryz2024 #olimpiada #tvp
1. dobry
2. bez przesadnej ilości slangu jak w np the wire
3. bez dużej ilości specjalistycznego słownictwa ja w np TBBT
Ciężko coś polecić skoro nawet nie podałeś jaki gatunek Cie interesuje.
@Sebeq92: nie będzie za ciężki? Poziom mojego angielskiego nie jest zbyt wysoki. Powiedzmy, że pozwala mi na w miarę komfortowe obejrzenie z napisami takich seriali jak dexter czy breaking bad. Oglądałem je czasami po angielsku jak nie mogłem się doczekać polskich napisów.