czy mogę poprawić na egzaminie manewr parkowania? mam na myśli że jeśli egzaminator będzie kazał mi w jakimś miejscu zaparkować prostopadle lub równolegle i przekroczę linię wyznaczającą moje miejsce parkingowe to czy mogę wycofać, wyrównać i wjechać raz jeszcze #prawojazdy #pytanie
@Aramil: mylisz pojęcia "poprawki" i "błędu" @Wiber17: na egzaminie przy parkowaniu możesz dokonać jednej korekty parkowania - na zasadzie, że widzisz że ciężko będzie się zmieścić w liniach więc cofasz się i robisz korektę toru. Jeśli po korekcie (lub bez niej) zadanie jest wykonane dobrze, to jest zaliczone. Jeśli po korekcie nadal coś jest nie tak, to wtedy jest to oznaczane jako "błąd" przy parkowaniu i egzaminator nakazuje
czy mogę poprawić na egzaminie manewr parkowania? mam na myśli że jeśli egzaminator będzie kazał mi w jakimś miejscu zaparkować prostopadle lub równolegle i przekroczę linię wyznaczającą moje miejsce parkingowe to czy mogę wycofać, wyrównać i wjechać raz jeszcze
@Wiber17: pamiętaj, że jakie kierującego dotyczą Cię linie białe i żółte. Te taki kostki "pokolorowane" na czerwono czy inny kolor to tylko sugestia jak powinieneś stanąć, by więcej pojazdów zmieściło się na parkingu. I tak, do każdego parkowania przysługuje Ci jedna korekta toru jazdy (wyjazd do tyłu i poprawka do przodu) i nie jest to błąd w żadnym wypadku.
W każdej kategorii możesz popełnić jeden "pomniejszy" błąd. Poprawka takim
@pawelpablito: @GastroAndrzej: O, co prawda nie powiem że dobrze wiedzieć bo nie planuję kolejnych kategorii, ale zdecydowanie dzięki za sprostowanie ( ͡°͜ʖ͡°)
#prawojazdy
#pytanie
@Wiber17: na egzaminie przy parkowaniu możesz dokonać jednej korekty parkowania - na zasadzie, że widzisz że ciężko będzie się zmieścić w liniach więc cofasz się i robisz korektę toru. Jeśli po korekcie (lub bez niej) zadanie jest wykonane dobrze, to jest zaliczone. Jeśli po korekcie nadal coś jest nie tak, to wtedy jest to oznaczane jako "błąd" przy parkowaniu i egzaminator nakazuje
@Wiber17: pamiętaj, że jakie kierującego dotyczą Cię linie białe i żółte. Te taki kostki "pokolorowane" na czerwono czy inny kolor to tylko sugestia jak powinieneś stanąć, by więcej pojazdów zmieściło się na parkingu.
I tak, do każdego parkowania przysługuje Ci jedna korekta toru jazdy (wyjazd do tyłu i poprawka do przodu) i nie jest to błąd w żadnym wypadku.