Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #gry #nvidia #przemyslenia

Co jak co ale trzeba przyznać, że serii rtx 2000 starzeje się całkiem godnie. O ile po premierze generalnie ludzie nie byli zadowoleni z serii 2000 bo mały przyrost wydajności względem 1000 i wzrost cen, to teraz ten dystans się powiększa. Nie tylko za sprawą nowszej architektury lepiej wykorzystującej funkcje DX12 co procentuje w nowszych grach, ale również za sprawą obsługi RT i przede wszystkim DLSS. DLSS coraz lepszy i coraz bardziej popularny, a to zwiększa użyteczność serii 2000. Nawet najniższego modelu 2060.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Variv: imo, 1080ti jest nadal ciutke lepszy od 2070super, dopiero 2080 bije poprzednia generację co jak dla mnie jest po prostu śmieszne, oczywiście 20xx wygrywa bo dlss, ale nadal to jakieś nieporozumienie, już zwykła 2070 powinna bić najmocniejsza wersję oldgena ¯\_(ツ)_/¯
Problem z dlss jest taki że nie ma on kompletnie sensu później 1440p bo upscalowane na 1080p będzie z bardzo niskiej rozdzielczości przez co będzie to wyglądało tragicznie
  • Odpowiedz
@Variv: ja kupiłem 2070 S w maju 2020 i nie narzekam, cały czas daje radę w 1440p na max ustawieniach grafiki, zmianę zrobię pewnie dopiero po premierze serii 4xxx
  • Odpowiedz