Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie wiem co robić ze swoim życiem. Mam 21 lat. Chodziłem do technikum informatycznego (poszedłem na infe bo nie wiedziałem na co innego iść i przez 4 lata nie nauczyłem się prawie nic i grałem tylko w gierki). Jestem półtora roku po maturze (którą zdałem nie najgorzej ale też nie najlepiej). W tym czasie byłem na studiach z zarządzania które okazały się niewypałem gdyż kompletnie nie czułem motywacji do nauki tych rzeczy bo po prostu mnie nie interesowały i rzuciłem je po kilku miesiącach. Od 10 miesięcy pracuje na magazynie. Robota spoko ale nie widzę siebie na dłuższą metę tam. No i tu pojawia się problem. Bo ja praktycznie nigdzie siebie nie widzę. Mieszkam na wsi i chciałbym się stąd wyrwać i spróbować mieszkać samemu. Myśłałem żeby odłożyć pieniądze i na październik wyjechać na jakieś inne studia zaocznie do miasta i tam pracować ale nie wiem czy finansowo się to opłaca. Myślałem również o wyjechaniu za granicę bo angielski znam całkiem dobrze (nie umiem mówić płynnie ale czytanie, pisanie i słuchanie ogarniam very well). Sęk w tym, że ogólnie mam takie przeświadczenie, że do niczego się nie nadaje XD I że na każdą robotę jestem za głupi meh. W ogóle niczym się nie potrafie dobrze zainteresować bo do wszystkiego mam słomiany zapał. Jedyne co mi jako tako frajdę przynosi aktulnie to gierki i nauka gry na gitarze którą kupiłem sobie na święta. (plus gram coś tam jeszcze na pianinie no ale z tego człowiek nie wyżyje przecież meh). Chciałbym coś robić po robocie co by mi pomogło wyrwać się z magazynu do jakiejś ciekwaszej roboty ale nie wiem w jakim kierunku iść. Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam :).

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61ed9f25f7bdff000a933aa0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania: Byq, wykop ma Ci zainteresowania znaleźć? Życie, a szczególnie praca, to nie tylko przyjemności. Jak nie masz zainteresowań jakichś konkretnych, to najlepiej wybrać coś, co przynosi konkretne pieniądze. Tylko problem polega na tym, że nawet jak wejdziesz na jakąś gównostronę z rankingiem zarobków rozbitym na profesje, to najprawdopodobniej będą wymagać lat nauki czy to we własnym zakresie, czy akademickiej. Jak nie chcesz się uczyć, to rób jakiś kurs elektryka, spawacza,
Bbbbb: Słuchaj ja mam identycznie też 21 lat do wszystkiego też słomiany zapał mam i wciągu 3 lat mialam 15 prac XDDD Az w końcu z niebieskim paskiem przeprowadziliśmy się do Trójmiasta i gites pracę znalazłam w której bardzo dobrze się czuje. Myślę że ten okres życia jest idealny na to żeby próbować wszystkiego po trochu aż w końcu znajdziesz. Zaryzykuj i pojedź do dużego miasta na studia. Na pewno poznasz