Aktywne Wpisy
![ChwilowaPomaranczka](https://wykop.pl/cdn/c0834752/76f213380e20387711a3bd60d368b76c35d8d6be935dbcd262b5805278623ee4,q60.png)
ChwilowaPomaranczka +328
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
mirkiswirki +108
Aktualnie mam 32 lata i przez chwilę zastanowiłem się nad tym co będzie zawodem przyszłości.
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
zakupy w biedzie za ~50zł (47,40)
musiałem odłożyć ser, bo brakło.. ;)
Awokado to wspaniały owoc o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni, bardzo smaczny i zdrowy! Idealne do kanapek - rozdrobnione z dodatkiem soli, pierzu i oliwy z oliwek; a także niezastąpione jako składnik sałatek - pokrojone w plasterki. Po wydrążeniu miąższu skórkę z awokado można też wypełniać sałatką z pomidorami, ulubionymi serami i krewetkami. Awokado to podstawowy składnik słynnego guacamole, czyli pikantnej pasty do chipsów z tortilli, a także dodatek do koktajlu z krewetek.
Najlepsze jest awokado dojrzałe, czyli z wyczuwalnym miękkim miąższem pod skórką. Powinien on mieć mazistą konsystencję, być jak masło w temperaturze pokojowej, łatwy do rozgniecenia widelcem. Jeśli nasze awokado jest twarde wystarczy zawinąć je w papier lub folię aluminiową i odłożyć w ciemne miejsce na 2-3 dni - po tym czasie dojrzeje. Awokado jest nazywane "owocem maślanym", ze względu na dużą zawartość tłuszczów. Jest bogatym źródłem białka oraz zawiera wiele witamin.
żródło.
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/awokado/przepisy.html
#zakupy #50zl #bieda
#biedronka #jakzyc
#awokado #avocado
Z resztą, co mnie to obchodzi :D