Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #bitcoin #btc
Nie znam sie, a mam pewna zagwozdke.

Załóżmy, ze jestem w stanie kopac bitcoina 24/7 non stop nie płacąc NIC za zuzycie pradu.
Czy np majac takie zaplecze warto zainteresowac sie tematem i kupic jakas lepsza, gotowa juz koparke w internecie ?
Kiedy taka koparka by sie zwrocila ?
Duzo jest zabawy przy takiej koparce ?
Trzeba co nie co sie znac na tym czy dziala to na zasadzie "włączam, a ona kopie" ?
Rozumiem, ze wystarczy zasilanie i dostep do internetu ?
Pozdrawiam
  • 25
@staryalkus: Sęk w typ, ze sie na tym nie znam. Kompa gamingowego z super parametrami nie posiadam, mam tylko laptopa za +/- 3 k bardziej pod multimedie/office niz pod gierki ;d
Po prostu mam rozkmine, czy majac takie zaplecze, w ktorym w ogole nie musze sie martwic o zuzycie pradu warto cos poczytac na ten kopania i kupic swoja pierwsza koparke czy to jednak strata czasu ;d
@Prawilniak: Moga chodzic 24/h testowalem kilka miesiecy. Teraz jestem w delegacji a wole zeby byla pod nadzorem. No kopie za jakies 20- 24 pln dziennie. Zalezy od trudnosci algorytmu, rodzaju kopalni i ustawien. Wpisz sobie w google antminer i tam beda modele i kalkulatory. MOGE BYC NIE NA CZASIE. Bo mnie nie ma w kraju od kilku miesiecy i na razie sobie przerwe zrobilem.
@stray_dog: Niee. Bloki sa przygotowane przez tworcow kryptowaluty. W sensie caly algorytm ktory je tworzy. Ziomeczku ja w miare kumam jak to dziala ale odesle Cie do YT albo google bo jestem za glupi zeby w kilku sliwach to wytlumaczyc. Przepraszam.