Aktywne Wpisy
magdalena-gaska +40
Biały i czarny kolor skóry dają po prostu ładny kontrast i fajny efekt estetyczny, niekoniecznie jest to promowanie jakiś mieszanych związków przez duże złamane nosy jeśli chodzi o zdjecia/reklamy
#niepopularnaopinia
#niepopularnaopinia
cword +931
Tak tylko przypomnę że 4 lata temu pochowano w złotej trumnie ćpuna który próbował zapłacić fałszywka w sklepie a potem postawiono mu pomnik
#bekazpodludzi
#bekazpodludzi
Celuję w jakiegoś sedana z segmentu E, którym będzie się przyjemnie jeździło. Moim pierwszym wyborem byłoby e39 z 2001-2003 roku - 525i/530i/530d. Benzyna oczywiście z gazem, natomiast przy diesel'u musiałbym się upewnić czy klapki w kolektorze są zaślepione. Martwi mnie jednak to, że to może być skarbonka bez dna, ale to przecież ~20 letni samochód.
Zauważyłem że wysokoprężne jednostki są tańsze od benzyny+gazotu, skąd ta rozbieżność?
Myślicie że to rozsądny wybór? Jeśli akurat nie BMW, to który model warto byłoby rozważyć?
Biorę po 100zł z konta każdej drużyny i słucham państwa!
#bmw #samochody
@PiersiowkaPelnaZiol: zapomniałem dodać że szukam czegoś z automatem, a te Volvo są głównie w manualu
@PiersiowkaPelnaZiol: W takim razie w jakim pułapie cenowym znajdę coś, co spełnia moje wymagania? Nie jestem bardzo ograniczony cenowo, ale nie ukrywam że nie zależy mi na odpicowanej limuzynie.
2.0 diesel to konstrukcja PSA, części ogrom w dobrych pieniądzach, konstrukcja wytrzymała a i chiptuning jej nie straszny. Automaty raczej średniej jakości, w 2.0 dieslu jest tragiczny powershift forda
A6C6, 2.4? Spoko auto, raczej bez większych bolączek, każdy naprawi
Citroen C5 2.0
@Donmenello: dlaczego?
Audi a6 to nadal problemy z rozrządem.
Może w takim razie klasyka gatunku, czyli passerati 2.0 TDI?
@jariosalieri: Alfa to przypadkiem nie większa mina od tego BMW?( ͡° ͜
@zawodowi3c: w c5 demontuje się zderzak, w c6 demontuje się silnik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Alfa, jak trafisz tak będzie :)
Jak możesz dołożyć to bierz volvo s80, ewentualnie accord. diesle tam są dobre, tylko w automatach volvo musi być wymieniany olej.
No pug 508 jest imo lepszym autem niż passat. Laguna też jest
Francuskie silniki 2.0 HDI są o wiele lepsze niż 2.0 TDI z tamtych lat.
@jariosalieri: 110 koni i 1500kg albo więcej to średni pomysł. 2.0 jest poza tym o wiele bardziej pancerne, prawdziwe 500k przebiegu to żaden problem
1.6 nie ma zalet w przyrównaniu do 2.0 w trasie, właściwie jedyna zaleta jest taka że czasami niewiele mniej spali paliwa, ale w trasie jest to samo. Nie ma sensu pchać się w 1.6 w cięższym aucie.
"Witam wszystkich. Ja jestem po wymianie rozrządu. W okolicach Szczecina za wymianę zapłaciłem 6350 zł. Rozrząd został wymieniony bez wyjmowania silnika, wyjechała tylko skrzynia. Objawem zużycia rozrządu był klekot przez sekundę albo dwie po uruchomieniu. Rozrząd założyłem FEBIEG"
"Witam, dla potomnych dodam swoją historię odnośnie ceny rozrządu.
Za rozrząd + poduszki
https://www.autocentrum.pl/oceny/peugeot/508/i/