Wpis z mikrobloga

Jedna z moich ulubionych,umiarkowanie ostra ale dalej daje trochę w palnik ( ͡° ͜ʖ ͡°) .Smaku sera jakoś mocno nie czuć,w sosie są tez prażone ziarenka sezamu i kawałki wodorostów (niewyczuwalne w smaku).Makaron zajebiaszczy jak zawsze.Zakupione w Auchanie,można tez dorwać w B1 lub najprościej na necie np Alledrogo.Ja sobie dodałem kawałki kurczaka,posypałem mozarella a później jeszcze dorzuciłem kukurydze () Poletzam. #samyang #buldak #ostrezarcie #chilihead #zupkachinska #zupkichinskie #jedzzwykopem
BlackSlip - Jedna z moich ulubionych,umiarkowanie ostra ale dalej daje trochę w palni...

źródło: comment_1641842514Ug8TmKgT7b5TFAWXG9TYrM.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • 1
@pavl_: Tym razem pamiętałem,aby zrobić zdjęcie gotowego dania.Mam jeszcze inne smaki z tej serii wiec myśle,że jeszcze jakaś taką niby-mini-recenzje napiszę (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 3
@pavl_: Paaaaanie,ten makaron się gotuje Ok 5min we wrzątku,ja gotuje Ok 3,5 minuty bo nie lubie aż tak miękkich klusek.A nie jak Vifon,zalać wrzatkiem i cześć.Smakują inaczej,są motzno ostre jak na polski rynek „zupek” (bo wlasiciwe jest to makaron w sosie a nie zupa),trzeba samemu spróbować i sobie wyrobic opinie
  • Odpowiedz
  • 0
@demonox: Trochę ta lista wg mnie inaczej wyglada np smak Cheese jest wyraźnie ostrzejszy od smaku Carbonara,a smak Curry w ogóle mnie nie porwał z ostrością,tak samo wersja Stew Type.Ale to może zależne od odporności na ostre.Buldak 2x ostrzejszy wypalił mi mordę (ʘʘ)
  • Odpowiedz
smakuje lepiej niz te tradycyjne nasze "polskie" ? xD


@pavl_: Ani to dobre ani ostre. Ludzie sie jarają bo "nowość" i w niewielu miejscach można kupić a imo zwykły ostry kurczak z vifonu jest o niebo lepszy niż te zupki xD Z budlakiem x2 miałem nadzieje że przynajmniej wypali ryja tak że będzie problem z jedzeniem i faktycznie, był, tylko nie przez ostrość tylko przez to że to jest tak #!$%@?
  • Odpowiedz
@BlackSlip: Powiem Ci szczerze że nawet i to mi nie podeszło ale ja ogólnie nie lubie makaronów takich w typie udonu. We wszystkich tych zupkach samyanga czuje specyficzną gorzkość, jak ktoś lubi to można ale to miało być ostre nie gorzkie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackSlip: Słodyczy tam nie czułem żadnej. Z ostrością zależy w sumie od człowieka, jak ktoś nie ma nic wspólnego z ostrymi paprykami to może być wyzwanie w sumie ale jak ktoś używa papryk na co dzień no to jak wyżej. Ostre troche jest bo nawet sie spociłem ale jednak spodziewałem sie więcej po czymś co ma taki hype, głównie sama gorycz jak dla mnie
  • Odpowiedz
@BlackSlip: To ja tak jak piszesz robie z czarnym kurczakiem, do samyangów to by mnie zmuszać trzeba było ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie wymienić makaron z kurczaka na udon, zrobić w mniejszej ilości wody, skroić do tego habanero i by było to samo tylko bardziej zjadliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz