Wpis z mikrobloga

Zapytam jeszcze raz - czy ktoś mógłby przedstawić przewidywany zasięg i skalę dla środków transportu typu autobus, tramwaj, pociąg, kolej jednoszynowa, metro? Ile przystanków to przewidywalne i optymalne obciążenie linii? Jaki obszar powinien pokrywać dany środek transportu?
#citiesskylines
  • 4
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zatwardzenie: a to się da? Może są takie statystyki ale ja nie znam.
Ja robię na czuja - puszczam autobus tak gdzie go nie ma, metro aby objęło dzielnice i przystanki nie za blisko, podobnie pociąg. Bliższe przystanki dla tramwaju i jednoszynowej... Jak widzisz że gdzieś jest większa koncentracja ludzi to tam można zrobić gęściej przystanku albo wysłać więcej pojazdów + np ściągnąć z workshopa bardziej pojemny autobus.
Generalnie widać w
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zatwardzenie: masz rację, ale skoro nikt Ci nie odpisał to albo nikt nie zna takiego czegoś albo tego czegoś nie ma. A ja próbowałem napisać ogólnie, jeśli nie potrafię dokładnie jak chciałeś.
@Fevx: nie będziesz stawiać kolei na krótkich dystansach bo ludzie będą woleli cisnąć się w metrze które szybciej jeździ. nie będziesz stawiać lotnisk blisko siebie, bo wybiorą drogi zamiast lotu. o to pytam, kiedy dany środek lokomocji traci na wartości