Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +17
Kupiłam dom na Mazurach, w końcu z daleka od motłochu miejskiego, będę uprawiać zioła i warzywa. Muszę tylko kilka kóz miniaturek ogarnąć, kota i psa oraz postawić stodołe żeby mieć gdzie motór trzymać.
źródło: temp_file4728863148364695866
Pobierz
therealhajto +68
Seria rzutów karnych powinna była się zakończyć wraz z karnym murzyna, który nielegalnie #!$%@?ł na dwa tempa. Zapraszam do dyskusji
Mirror: https://streamin.one/v/249c6a99
#mecz #meczgif
Mirror: https://streamin.one/v/249c6a99
#mecz #meczgif

Zresztą to sa nawet czasem ci sami ludzie. U mnie na wsi były aktywny pzprowiec po 89 zaczął nosić baldachim nad proboszczem podczas procesji i teraz mocno popiera PiS. A wiem, że to nie jest odosobniony przypadek.
#tvn #neuropa #4konserwy #bekazpisu
@szurszur: ja bym ich nie nazwał komunistycznymi, tylko autorytarnymi. Ocenialiśmy fiasko demokracji liberalnej w państwach bliskiego wschodu a okazuje się, że to nie jest jedynie problem państw gdzie połowa terenu to pustynia, ale też piątego największego państwa UE.
Chcą się roztopić w grupie podobnych sobie. W grupie raźniej. Boją się indywidualizmu i samodzielnego myślenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@szurszur: @kukold: To są ludzie o mentalności chłopa pańszczyźnianego. Bat nad głową musi świszczeć, wtedy czują się bezpiecznie, świat jest prostszy, ktoś inny mówi co mają myśleć, robić - nie wymaga to wysiłku umysłowego, tylko posłuszeństwa. I to jest moim zdaniem kluczowe, a nie konkretna ideologia, prawicowa
Wszystkie rządy, w tym 8 lat Tuska, przyzwyczajały swój twardy elektorat, że musi istnieć reżimowa tuba propagandowa.
Jedynie Korwin głośno mówił i robił nawet konferencje jako happeningi przed siedzibą tvp, niszcząc telewizor i głosząc, że tvp, trzeba sprzedać.
To są nadal ci sami ludzie. Zawistni, niewyedukowani, nieoczytani i nieznający alternatyw, ale tym razem ktos im napełnił brzuchy i nalał paliwo do używanego passata.
ale taguj #shitwykopsays
Tak jest we wszystkich krajach byłego ZSRR i Układu Warszawskiego. Odeszli od rosyjskiego komunizmu do prawicy, bo zdali sobie sprawę czym to jest. Prawica przynajmniej pozwoliła im się wzbogacić, ale jak na moje to nie jest dobre