Wpis z mikrobloga

Nie czytałem sapkowskiego, w wiedzmina tez nie grałem. Wiedzę o tym świecie czerpie tylko z serialu i właśnie skończyłem 2 sezon.
Po pierwsze za #!$%@? nie wiem gdzie na osi X się znajduje. Tak skaczą po wątkach że nie wiem kiedy minął rok, dzień czy godzina XD
Czarodzieje - no prośba, jakieś jarmarczne sztuczki tylko znają i ogólnie są #!$%@? do bicia. Byle łachmyta jest im w stanie #!$%@?ć XD
Lokacje - jest to głowne miasto, siedziba wiedzminów i jakiś las. Wszystko nie dalej niż najbliższa Żabka, bo konno docierają wszędzie w kilka minut, a przynajmniej tak można to odebrać
Wiedzmini - niby te medaliony im wibrują gdy pojawia się niebezpieczeństwo, ale opętana dziewczynka kroiła ich we śnie i żaden nie pisnął XD
Geralt - aktora nawet lubie, ale troche #!$%@? się zrobiła w 2 sezonie. Nie licząc zabicia 2 potworów na krzyż, jego wątki to jakieś harlekiny dla gospodyń. Ogólnie lipa mocno
Ciri - szkoda strzępić ryja xd niby takie super moce ma a nie umie nawet wskrzesić wiedzminów których zabiła. Zwykły ścierwojad by ją #!$%@?ł. Wielka mi czarowniczka

Postać Jaskiera za to mi się podobała i tego krasnoluda. Na duży minus za to wszędobylskie upychanie "woman power" Zamiast przynudzać o tym jak to kobiety razem mogą zwojować swiat, wolałbym ubicie kilku potworów i ruchanie #!$%@? w karczmie przez wiedzmina ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale patrząc na to jakim cuckiem został w tym sezonie, to myśle że to niemożliwe i tak.
Ogólnie giga #!$%@? dla kogoś kto nie zna książki. Jakiś Nilfgard? Do tej pory nie wiem jaką pozycję mają na kontynecie. Skelige? wiem tyle że jest tam dobre jedzenie, czy to jakieś miasto, krolestwo, nie mam pojęcia co to. Redania? Nie lubi chyba Nilfgardu i zakładam że to też jakieś królestwo, nawet nie wiem czy ma armie. No i Dziki Gon, już czuję że ten wątek będzie #!$%@? jak Biali Wędrowcy w grze o tron XD

Dałbym 5/10, bo w wielu momentach przynudzali, kompletnie nie wiem o co tam chodzi a serial skacząc po wątkach w takim tempie nie ułatwia zrozumienia XD
Lubię fantasy i czekam na kolejny sezon, ale chyba zapoznam się z papierową wersją, żeby cokolwiek się w tym serialu połapać
#wiedzmin
  • 3
@ChamskoCytuje: kompletnie nie wiem o co tam chodzi a serial skacząc po wątkach w takim tempie nie ułatwia zrozumienia XD

I to jest największy problem, bo żeby zrozumieć COKOLWIEK z fabuły musisz znać książki, ale jednocześnie z każdym odcinkiem uświadamiasz sobie, że ta historia nie ma nic wspólnego z książkami.

Efekt jest taki, że oglądałem to i wiedziałem o co chodzi tylko dlatego, że wiem jak się to skończy (a przynajmniej
@ChamskoCytuje: No też z tym metawątkiem politycznym mam problem. O co oni się biją, którzy są którzy, tu cesarz, tu król, tu rada wiedźmowa, czemu jedni nienawidzą elfów drudzy mniej... Do tego Geralt ma w pompie te całe wojny, bo poluje na potwory, więc to wszystko się wydaje mało ważne. W poprzednim sezonie się bili o jakieś ruinki w obronie całego kontynentu WTF?