Gdybyście mieli 130k na zakup auta nowego z salonu (przyzwoicie wyposażonego, a nie golas za 130k) przy założeniach: - wozidło i w trasę i do miasta do sklepu podjechać, - pasażerowie 99% czasu tylko z przodu, żadnych fotelików, - bagażnik nie za mały, żeby komfortowo większe zakupy zmieścić i na wakacje w dwie osoby pojechać, - segment minimum C, - szybkie, ale bez szaleństw - coś koło 200 KM.
@PiersiowkaPelnaZiol: mały wariat, generalnie mi się podoba jak wszystkie małe hothatche, ale teraz jeżdżę polówką i szukam czegoś odrobinę większego i bardziej komfortowego.
@Drmscape2: jak chcesz jak im dłużej dostarczam części na produkcję aut i współpracuje z firmami automotive tym bardziej nie chce mieć nic wspólnego z nimi i auta wolę po gwarancji i zrobić remont generalny u mechanika zostawić na tydzien
@andrzejlog: VAGi się ciulowo konfiguruje bo one w cenniku są niby fajnie pozycjonowane, a jak przychodzi co do czego, to dorzucenie choćby 1.5 TSI w automacie robi cenę x1,5 z miejsca, a jeszcze nawet do felg i lakieru nie przeszedłem...
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
- wozidło i w trasę i do miasta do sklepu podjechać,
- pasażerowie 99% czasu tylko z przodu, żadnych fotelików,
- bagażnik nie za mały, żeby komfortowo większe zakupy zmieścić i na wakacje w dwie osoby pojechać,
- segment minimum C,
- szybkie, ale bez szaleństw - coś koło 200 KM.
Na jakie auto zwrócilibyście uwagę?
#samochody
@eugeniusz_geniusz: Zwykła wersja nie performance wyjdzie coś koło 150k
@masterix: cennik startuje od 142k
Proceed może focus
@Drmscape2: w tym budżecie to raczej maksimum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@andrzejlog: VAGi się ciulowo konfiguruje bo one w cenniku są niby fajnie pozycjonowane, a jak przychodzi co do czego, to dorzucenie choćby 1.5 TSI w automacie robi cenę x1,5 z miejsca, a jeszcze nawet do felg i lakieru nie przeszedłem...