@g1venchy: W okolicach Poznania ciężko znaleźć teren gdzie nie będzie pełno spacerujących albo głośno. Ja zazwyczaj wybieram się do Puszczy noteckiej - 70km ale wart poświęcić chwilę na dojazd.
Jeżeli musi być przy Poznaniu to w sumie tylko Puszcza Zielonka albo okolice Czerniejewa (Nadleśnictwo Czerniejewo) ale tutaj słychać ruch z S5 w nocy.
@a__s: Trudno powiedzieć, dopiero niedawno się tu wprowadziłem i najbardziej "into the wild" byłem w Lasku Marcelińskim ( ͡°͜ʖ͡°) Najbardziej mnie interesują miejsca, w które nie będę musiał dojeżdżać samochodem - tak, żebym był w stanie w ciągu jednego dnia dojść tam pieszo, ew. pomagając sobie PKSem. Powiedziałbym, że tak do 30 km by mi pasowało
@g1venchy: pociągiem do Murowanej Gośliny i jesteś praktycznie już w puszczy zielonka. To największy kompleks leśny w okolicy Poznania. ogólnie kieruj się na wschód. Ładny jest też Wielkopolski Park Narodowy, wtedy koleją do Puszczykowa albo Mosiny. Tylko nie wiem jak jest z obozowaniem w parkach narodowych
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
Jeżeli musi być przy Poznaniu to w sumie tylko Puszcza Zielonka albo okolice Czerniejewa (Nadleśnictwo Czerniejewo) ale tutaj słychać ruch z S5 w nocy.
@g1venchy: Zdefiniuj "w okolicy", to na pewno coś podpowiemy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ładny jest też Wielkopolski Park Narodowy, wtedy koleją do Puszczykowa albo Mosiny. Tylko nie wiem jak jest z obozowaniem w parkach narodowych
[Tu masz mapki](https://www.bdl.lasy.gov.pl/portal/mapy?t=0≪=19.412949%2C52.001221&scale=4622324↦=8%2C0.7&layers=76%2C77&basemap=2&extwms=&hist=) gdzie biwakujesz na legalu