Wpis z mikrobloga

Leciałem dzisiaj z UK do PL
Wystarczy pokazać szczepienie i paszport i można wchodzić. Nic więcej nie trzeba.

Na pokładzie samolotu niby zbierali jakieś papierowe locator formy które są jednym wielkim xD i można tam pisać byle co....

BTW.
Jak ktoś leci z Stansted Airport to polecam dopłacić te parę funtów do fast track security check bo to co się tam #!$%@? na security to jest kryminał. Lecę drugi raz z tamtad w ciągu ok miesiąca i tam kurla się czeka 30-40minut do sprawdzenia bagażu... masakra.

#uk
  • 16
  • Odpowiedz
@FantaZy: Jaka linia ? Bo wiem, że Ryanair szybko załatwia formalności a Wizzair trzepie wszystko skrupulatnie bo moja różowa miała przez to opóźniony samolot do UK
  • Odpowiedz
Leciałem dzisiaj z UK do PL

@FantaZy: British Airways dwa dni temu z Wawy do Heathrow tez normalnie, bez spiny. Locator form online albo papierkowy byl jednak potrzebny, kto nie mial, po prostu dluzej zostal w samolocie (az wypelnil recznie), przynajmniej business class, reszta nie wiem, bo bardzo szybko wyszedlem.
  • Odpowiedz
Ja wczoraj lecialam z wizz z uk do pl i nawet nie zbierali location form. Tylko dowod szczepienia i paszport na polskiej granicy. @typeczek az niemozliwe duzo latam wizzairem i nic nie sprawdzaja luzik W sensie trzepali ja na security check czy zaraz przy wyjsciu do samolotu?
  • Odpowiedz
@FantaZy: Ja w piątek przyleciałem ryanairem na Modlin i żadnych form nie chcieli, nawet nie chcieli paszportu covid tylko pytali czy ktoś ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Momplicatedmonger: No różowa w listopadzie wracała Wizzair to była w szoku bo nawet nie moznabylo zrobi odprawy online tylko przy stanowisku i trzepali wszystkie dokumenty itp, mówiła ze czegoś takiego jeszcze nie widziała
  • Odpowiedz
@hoody89: @typeczek: @FantaZy: Dziwne - chcialem ostatnio lecieć do Londynu i się zniechęciłem jak przeczytałem, że pomimo szczepienia trzeba mieć test przed oraz zabookowany test po przylocie, który trzeba wykonać - do momentu otrzymania negatywnego wyniku mamy kwarantanne, więc weekendowy wyjazd odpada xD
  • Odpowiedz
@pejczi: Nikogo nie interesuje czy wykonałeś ten test ani czy jesteś na kwarantannie a w PLF jako nr referencyjny testu można podobno wpisać losowe znaki. Ja osobiście ostatnio wpisałem ten sam kod co używałem wcześniej i przeszło.
  • Odpowiedz
@FantaZy: Wiadomo, że trzeba test do 24 godzin przed wylotem ale nie wiadomo czy muszą być płatne czy nie. Ja chyba ryzykuję i robię ten darmowy NHS z wynikiem na maila
  • Odpowiedz