Wpis z mikrobloga

Odkurzyłem dla dzieciaków swojego xboxa 360 slim z rgh. Pojawił się problem, którego nie było 3 lata temu. Jeżeli konsola postoi wyłączona kilka godzin (nieważne czy z pradu czy nie) to jest problem z jej odpaleniem. Albo zaświeci się zielona dioda na konsoli a na tv czarno, albo zawiesi się na logo xbox i dioda miga na zielono. Po którymś włączeniu załapie. Co może być przyczyną? Dodam, że jak odpali to już nie ma problemów. Moge ją wyłączać / włączać i jest ok. Czy np wyciągając dysk (jest tam hdd) konsola i tak powinna odpalić? Może jakiś kondensator spuchł? Może zimne luty? Dodam ze konsole kupiłem nową od razu przerobioną (ale kilka lat temu odpalała od strzała.

#xbox360 #xbox #rgh
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bruuh: a bez karty / dysku / pendrive tez powinna odpalic do "menu"? Niestety obecnie nie mam jej pod reka i nie mam mozliwosci wyciagniecia dysku. Bo sie zastanawiam czy moze to wina dysku ze cos zamula albo sie juz wysypal? cholera wie czy tam nowy byl wlozony czy jakis po przejsciach.
  • Odpowiedz
@henpl: no ogólnie rgh zwalnia zegar cpu żeby go zamotać a jak jest zimny to pewnie są tam jakies drobne różnice. Miałem tak samo w dwóch swoich, to normalne. Jtag startował od strzała bo to był innego rodzaju hack. Można to poprawić skracając np. kable i inne takie ale ogólnie rgh tak ma, że raz wstaje po 5 sekundach a kiedy indziej po 50 a czasem się przy starcie wiesza.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@henpl: tutaj możesz obejrzeć więcej o RGH (reset glitch hack), ale ogólnie bym się nie przejmował tym, że czasem trzeba pomęczyć żeby konsola się odpaliła
J.....w - @henpl: tutaj możesz obejrzeć więcej o RGH (reset glitch hack), ale ogólnie...
  • Odpowiedz
@henpl: Ostatnio mojej różowej konsola nie zatrybiła nawet po pół godziny. XD Dziewczę trochę spanikowało, że uszkodziło mi sprzęt, ale po wyłączeniu przyciskiem i ponownym uruchomieniu szybko zobaczyliśmy ekran z logo. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zauważyłem podobną rzecz, o której pisze @TheLizardKing. Uruchomienie po kilku dniach sprawia, że cała procedura trwa dłużej (nawet do kilku minut). Uruchamianie kilka razy w ciągu dnia baaaaardzo przyspiesza
  • Odpowiedz