Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
jestem totalnie ciemną masą
mam wiekowego thinkpada w którym od dłuższego czasu nie działa mi klawiatura co jest mega uciążliwe jak się studiuje zdalnie i pisze egzaminy
Ile kosztuje tak +/- wymiana tego dziadostwa? W sensie klawiatury. Mówiąc wprost nie chce się jako ciemna masa dać zrobić w siusiaka i wolę wiedzieć czy w ogóle warto jeszcze go gdzieś zanosić do serwisu czy używać aż padnie

#laptopy #thinkpad
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@gfgfgfa: Jaki to ThinkPad (model)?
Ogólnie ThinkPady to w większości solidnie zbudowane, dość łatwo naprawialne sprzęty, więc wymiana klawiatury może polegać na odkręceniu kilku śrubek, odłączeniu taśmy łączącej klawiaturę z płytą główną (lutowanie nie wymagane, taśma jest zamocowana w gnieździe). Zatem przy odrobinie zdolności manualnych można to zrobić we własnym zakresie. Koszt klawiatury też nie jest duży, nieraz to kwoty poniżej 100 zł. Ale żeby odpowiedzieć precyzyjniej trzeba by wiedzieć,
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: Klawiatura do t540p na allegro chodzi od 70zł wzwyż. Wymiana jest mało czasochłonna, na youtube znajdziesz poradniki ewentualnie jej wymiany albo demontażu całego laptopa, co tez jest pomocne - na przyszłość.

T540p nie jest takim wiekowym modelem, jeżeli chodzi o standardy na mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiem, że jest tutaj ktoś, kto dalej pracuje na słynnym laptopie 701cs z klawiaturą typu butterfly, przerobionym na
  • Odpowiedz
  • 0
@Rave_77: nie mam pojęcia ile ma lat, ale u mnie jest od 4 lat i dużo ze mną przeszedł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wygląda jak psu z gardła wyciągnięty i różne części mu niedomagają, ale chyba trzeba go będzie w końcu doprowadzić do normalności skoro jeszcze się nie rozleciał, a i ogarnięcie go mnie z torbami może jednak nie puści
  • Odpowiedz
  • 0
@ciasteczkowy_otwur: mam zwykłą klawiaturę z biedry którą dopinam na egzaminy ale Fidżi wygodniej byłoby jednak nie plątać się w kablach bo się do reszty rozsypie jak jeszcze z raz spadnie na ziemię xD
  • Odpowiedz