Aktywne Wpisy
maliczek +110
Hej Mireczki i Mirabelki z #krakow dziś był drugi dzień po otwarciu mojego baru, old fashioned cafe. Pół roku z kumplem, własnymi rękami go zrobiliśmy. Duża satysfakcja. Bar jest moim oczkiem w głowie, ale jak ktoś się boi dziur to niech nie ogląda (xD) - dwa dni tłukłem młotkiem blachę miedzianą (która najpierw miała być docelową wersją, jednak uznałem że "jeszcze coś"), starzylem, szlifowałem, zywicowalem. Póki co nie mam jeszcze szyldu ani
pmg98 +92
Generalnie rzadko kiedy się tu udzielam, ba - nigdy się nie udzielałem, ale regularnie przeglądam i czytam tag. Widzę, że na tapecie ostatnio pojawia się Gracjan Szadziński - i ci, którzy trochę bardziej śledzą sportowe MMA w Polsce pewnie wiedzą, że to nie jest gość z pierwszej łapanki czy ex-zawodowiec dorabiający do emerytury.
Siedzę w tej "branży" już kawał czasu i uwierzcie mi - zawodnicy z Pomorza Zachodniego (głównie Szczecina i Stargardu)
Siedzę w tej "branży" już kawał czasu i uwierzcie mi - zawodnicy z Pomorza Zachodniego (głównie Szczecina i Stargardu)
piramida finansowa jest według prawa nielegalna, a to ciekawe dlaczego waluta ciągle istnieje
albo taki ZUS xD
Problem z ZUSem pojawił się, gdy społeczeństwo zaczęło się starzeć, a tu czynników jest multum, od biedy wszechobecnej, braku perspektyw, post-komunistycznych rządów, nietrafionych reform, po obecne decyzje socjalne, zmiany w prawie odnośnie aborcji itd.
@MorKal89: czyli ktoś zakładał że liczba narodzin będzie się ciągle zwiększać.
Ciekawe jak długo ZUS był tym dobrym pomysłem xd
Obecnie na 100 aktywnych przypada 30 emerytów
za 30 lat na 100 aktywnych przypadnie 75 emerytów.
Jesteśmy więc w dupie, my jako młode pokolenie poniesiemy srogie konsekwencje i będziemy mieli głodowe emerytury.
Odwrócić sytuację może tylko zwiększenie dzietności (a i to nawet jak zadziała, to