Wpis z mikrobloga

Co ja muszę pobrać, żeby pobrać środowisko SQL? Zrobiłem wszystkie zadania na SQLZoo i szkoda ze tam jest po jednym przykladzie do kazdego zadania :( Skąd brać więcej?
#sql
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goronco: Na windowsie masz taką instalkę jak wyżej, co wszystko ci zainstaluje. Później możesz się bawić graficznie za pomocą pgAdmin 4 na przykład. Mówię graficznie bo masz po prostu GUI do obsługi bazy razem z kreatorem zapytań. Jeśli interesuje cię tylko zabawa z SQLem, to może lepiej na wstępie się bawić tym db-fiddle bo nie musisz nic instalować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Goronco: polecam postawić sobie lokalnie wersję SQL Server Developer, do tego pobrać bazę StackOverflow i można się bawić w co chcesz na prawdziwych danych, a nie jakichś spreparowanych przez znudzonego programistę ( )
Link do pobrania bazy (polecam wersję Medium, chociaż na najmniejszej też idzie się pobawić)
https://www.brentozar.com/archive/2015/10/how-to-download-the-stack-overflow-database-via-bittorrent/
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DarkAlchemy ok ok. A jeszcze tylko możesz powiedzieć jednym zdaniem czemu nie da się tego zrobić? Chcę poukładać wiedzę, a mieszają się narazie pojęcia xD to jest inna baza danych? Czy co jest w niej "innego"?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Goronco: tutaj pobierasz po prostu pliki bazy, w formacie czysto pod SQL Server, tak więc domyślnie nic innego Ci tego nie odczyta, nie wiem czy są jakiekolwiek konwertery, a i tak bym im nie ufał, bo od sposobu zapisu danych fizycznie na dysku po składnię języka te silniki się różnią
  • Odpowiedz