Wpis z mikrobloga

@EmcePomidor: mam podobny ranking i powiedziałbym, że zobaczenie mata w 6 ruchach nie jest normą. Nie czepiałbym się, że nie zauważyłeś możliwości zamatowania przeciwnika, tylko raczej tego, ze nie zauważyłeś, że po twoim ruchu przeciwnik ma mata w 1 ruchu.
@EmcePomidor: taki mat to jak dostanie w pysk... chociaż sama gra daleka od perfekcji ;) Sam kiedyś w bullecie dostałem od pewnego słabiaka podobnego mata... do dzisiaj mam traumę - dominowałem go całkowicie... ale oszukał mnie... podstawił mi wieżę do zbicia, wziąłem bez większego zastanowienia, wtedy jego druga wieża mnie zmatowała, zabolało ;P
@r4do5: w 6 ruchach bym nie znalazł ale już wiedziałem że jest win. patrzyłem na plansze jak przez judasza i nie patrzyłem co przeciwnik kombinuje, nie widziałem tego konia ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie zlicze który raz to robię
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@EmcePomidor: dalej brakuje Ci zdecydowanie zrozumienia chociażby podstaw gry w debiucie - staraj się, by każdy ruch zwiększał Twoją kontrolę centrum, ustawiaj figury na aktywnych polach, staraj się rozwinąć jak najwięcej figur w jak najkrótszym czasie.
Patrz przede wszystkim na różne bicia, nieobrobione figury. Patrz, gdzie atakuje przeciwnik. Patrz i próbuj zrozumieć co chce zrobić przeciwnik. Zagrałeś d5 atakując pionka e4 na samym początku, po czym nie zbiłeś go za darmo.
@Futyporyt27: ¯\_(ツ)_/¯ będę lepszy. wiem co robię źle ale ciągle te same błędy powtarzam. np. olewanie przeciwnika to mój wielki bład albo jakieś dzikie ruchy "chesse" jakbym grał w starcrafta, nie wspomne o blunderach. w tej grze poszła królowa ale nauczyłem chociaż się otrząsnąć po takim blunderze

pocieszam się że potrafię sobie ułożyć jakieś plany nawet typu 16. Kh2+ ( ͡° ͜ʖ ͡°) będzie lepiej.

przykro mi
pocieszam się że potrafię sobie ułożyć jakieś plany

@EmcePomidor: niepotrzebne ci są jakieś durne plany. potrzebne jest ci tylko robienie zadanek, może trochę zróżnicowanie czasowe granych partii i tyle. przynajmniej na tym poziomie