Wpis z mikrobloga

Cześć,
Na ile wycenilibyście takiego PCta? Znajomy poprosił mnie o wycenę, ale ciężko jest mi wycenić podzespoły, które zostały już wycofane - sprzęt leciwy.
Procesor - Intel Pentium G860
Płyta główna - Asus PBZ77-M PRO
Karta graficzna - Gigabyte GeForce GT220 1GB
Dysk twardy - WD RED 1TB WD10EFRX NAS 64 MB
Obudowa - Thermaltake Armor A30
Nagrywarka LG GH24NS95
Z góry dzięki za każdą propozycję.
#pcmasterrace #informatyka
  • 7
@lent: To, że dostaniesz (a chyba faktycznie koło 350 zł widziałem na olx komputery na i3-4130, w związku z czym zresztą przeszła mi chęć na sprzedaż mojego), to nie znaczy, że ktoś na olx nie kupi ;) Tym bardziej, jeśli jest to zapakowane w taką obudowę - https://www.morele.net/obudowa-thermaltake-armor-a30-cube-window-usb-3-0-atx-60mm-90mm-230mm-led-bez-zasilacza-vm70001w2z-422083/

@mariobit: Patrząc się na nią co prawda nie bardzo wiem co i jak, ale z całego zestawu teraz to ona wygląda najbardziej
@Alex_mski: A kij wie xD Można to użyć pod mały serwer domowy.
@Jan_K: Problem polega na tym, że nie ma ramu. Muszę kupić jakiś DDR3 i przetestować poszczególne podzespoły. Znajomy twierdzi, że wszystko śmiga. Obudowa jest w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek - brak jakichkolwiek większych wad.
@lent: Dlatego zastanawiam się czy jest to sens w ogóle wystawiać.
@mariobit: Uuu, nie wiem czy opłaca się wydawać nawet 40 zł na 4GB DDR3, żeby to testować. Prędzej wystawiłbym obudowę, a także sprawdził i wystawił dysk. Kartę też możesz na innym kompie sprawdzić, może ktoś to weźmie za 50 zł, chociaż dla mnie to absurd. Resztę oddać.
@lent: Dlatego zastanawiam się czy jest to sens w ogóle wystawiać.

@mariobit: wg mnie nie ma sensu. Sam mam 2-3 komputery na wczesnych i5, ale kompletne - z 4/8 gb ramu i jakimiś małymi dyskami ssd 120 gb i planuję je wystawiać po stówce, bo nie sądzę żeby ktoś skupował elektrośmieci po wyższych cenach ;)