Aktywne Wpisy
JakubWiech +156
Mili Państwo, 15 kwietnia Niemcy zamierzają wyłączyć swoje trzy ostatnie elektrownie jądrowe.
Robią to pomimo proatomowego społeczeństwa (71% społeczeństwa jest za dalszym korzystaniem z elektrowni), pomimo kryzysu energetycznego w Europie (te trzy jednostki o mocy ok. 4 GW produkują tyle energii, co 60% niemieckiej fotowoltaiki o mocy 65 GW) oraz pomimo istotnych korzyści płynących z dalszej pracy atomu (rok pracy tych elektrowni to oszczędności w skali UE na poziomie 19,4
Robią to pomimo proatomowego społeczeństwa (71% społeczeństwa jest za dalszym korzystaniem z elektrowni), pomimo kryzysu energetycznego w Europie (te trzy jednostki o mocy ok. 4 GW produkują tyle energii, co 60% niemieckiej fotowoltaiki o mocy 65 GW) oraz pomimo istotnych korzyści płynących z dalszej pracy atomu (rok pracy tych elektrowni to oszczędności w skali UE na poziomie 19,4
SlonskoBaba +23
Na ile wycenilibyście takiego PCta? Znajomy poprosił mnie o wycenę, ale ciężko jest mi wycenić podzespoły, które zostały już wycofane - sprzęt leciwy.
Procesor - Intel Pentium G860
Płyta główna - Asus PBZ77-M PRO
Karta graficzna - Gigabyte GeForce GT220 1GB
Dysk twardy - WD RED 1TB WD10EFRX NAS 64 MB
Obudowa - Thermaltake Armor A30
Nagrywarka LG GH24NS95
Z góry dzięki za każdą propozycję.
#pcmasterrace #informatyka
@Jan_K: Za 300 zł dostaniesz dużo lepszy komputer poleasingowy niż to, co wymienił op
@mariobit: Patrząc się na nią co prawda nie bardzo wiem co i jak, ale z całego zestawu teraz to ona wygląda najbardziej
@Jan_K: Problem polega na tym, że nie ma ramu. Muszę kupić jakiś DDR3 i przetestować poszczególne podzespoły. Znajomy twierdzi, że wszystko śmiga. Obudowa jest w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek - brak jakichkolwiek większych wad.
@lent: Dlatego zastanawiam się czy jest to sens w ogóle wystawiać.
@mariobit: wg mnie nie ma sensu. Sam mam 2-3 komputery na wczesnych i5, ale kompletne - z 4/8 gb ramu i jakimiś małymi dyskami ssd 120 gb i planuję je wystawiać po stówce, bo nie sądzę żeby ktoś skupował elektrośmieci po wyższych cenach ;)