Wpis z mikrobloga

@massh: Wszystkie ograniczone zasoby muszą być w jakiś sposób reglamentowane. Obecnie reglamentacja za pomocą ceny kompletnie nie działa, bo pieniądze bank bierze z powietrza i rozdaje na prawo i lewo
  • Odpowiedz
@vitermagerin: Co to jest za narzekanie. Akurat buduje sie to co sie sprzedaje. Zobacz sobie inwestycje deweloperskie - tam zawsze najdłużej schodzą największe metraże i największe ogrody mimo ze z m2 jest taniej. Wy byście po prostu chcieli żeby budować 100m2 w cenie 30m2 i wtedy byłaby gitara
  • Odpowiedz
@filip-zaluski: nie kupuje tej narracji. Ludzie kupują to co jest, i nie mają świadomości i narzędzi do jakiejś zmiany. Generalnie kupują to co jest. Zaraz powiesz jak się nie podoba to nie kupuj, To jak korwin mówił, że jak sie ludziom z Krakowa nie podoba smog to mogą się wyprowadzić. Ale kraków podjął duże działania i obniżył smog.
Twoja narracja jest mocno korwinowa
  • Odpowiedz
@vitermagerin: No ale to nie jest prawda w każdej ofercie u dewelopera najdłużej i najciężej sprzedają się duże mieszkania i każdy deweloper ci to powie mimo ze ich w ofertach jest najmniej. Z reszta wiem cos o tym bo sam szukałem jakiś czas temu dużych mieszkań i zawsze były dostępne i nawet jak inne były sprzedane to duże stały i można było największy rabat na nie dostać wiec z m2 wychodziły
  • Odpowiedz
@vitermagerin: z korwina się wyrasta. Mieszkania są skupowane przez bogaczy reszta ma żreć gruz? Sam wynajmuje mieszkanie i w szczycie banki wychodzi ze taniej mi będzie kupić nowe niż dalej wynajmować . A xena jest absurdalna bo ktoś kupię 20 mieszkań które stoję pustostanami kolejne 5 lat. W Łodzi maksa nowych bloków S światło mało gdzie się sieci
  • Odpowiedz