Aktywne Wpisy
Shultzss +13
Ktos ma pomysl co to moglo byc? Poruszalo soe dosc szybko i po 5 min jiz nie bylo nic widac
#kosmos #ufo #elonmusk #kosmogadka #niebo
#kosmos #ufo #elonmusk #kosmogadka #niebo
panthererose +4
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w nowej pracy, oczywiście dzień zapoznawczy nie tylko z obowiązkami, ale również z współpracownikami. Wdałam się w rozmowę z dziewczyną starszą ode mnie o 2 lata na temat związków i ogólnie relacji. Powiedziała mi, że zerwali z chłopakiem w kwietniu po 5 latach związku i wspólnego mieszkania u niego. Chciałam wyjść na empatyczną, dlatego zapytałam się jak daje sobie radę i czy jakoś udało jej się zapomnieć. Dziewczyna
W ciągu dnia będę potrzebował plecaka 40 l.
Będę tam miał rzeczy które będę potrzebowal w ciągu dnia w zimowych warunkach.
I teraz pytanie, ponieważ nigdy wcześniej nie nocowałem w schroniskach, czy takie rzeczy jak śpiwór, klapki, ręcznik, bielizna na te kilka dni która będę mógł zostawić w schronisku do większego plecaka?
Tzn plecak 40 l schować do 70l i tam spakować resztę rzeczy?
Podpowie ktos kto już nocował na takich wyprawach :)
#gory #trekking #tatry
Pamiętaj o tym, że plecak 40 l zajmie może z 50 l, gdyby miał być pakowany do innego plecaka.
Nie spałem w betlejemce (skąd kurs?) ale na 100% znajdziesz tam miejsce żeby na sam kurs chodzić "na lekko", weź ewentualnie trochę pustych reklamówek / worek na śmieci ;)
@lukcio777:
@Bofsky: Tylko alko nieś w plastiku a nie szkle, szkoda kilogramów :P
W marcu z partyzanta poszedłem na Zawrat, tak z perspektywy czasu uważam że to było nierozważne bez żadnej wiedzy jak sie poruszać w zimie, stąd moja wyprawa na szkolenie.
Strasznie się wkręciłęm w góry od killku lat, czas zaczać podbijać szczyty zimą;)
Marzy mi się ogólnie wejście na Elbrus w te lato ( ͡°
EDIT: Tu jednak widzę że mają oddzielny, porządny lawinowy ;) Na tym turystycznym to raczej podstawy i ogólne zalecenia
Serio, sama szklana butelka waży więcej niż zawartość xD