Poleci ktoś jakiegoś gastrologa w Poznaniu? Mam problemy ala IBS, jeden zlecił kolonoskopie, nic nie wyszło to przypisał od razu coś na IBS co nie działało. Drugi podszedł bardziej profesjonalnie i zlecił badanie SIBO, Helicobacter, Giardia lamblia, Kalprotektyna i pasożyty ale też nic nie wyszło. Przypisał inne leki (kreon, tributron i tribux) - jest mała poprawa ale raczej bez rewelacji. Także szukam teraz jakiegoś innego lekarza czy jeszcze jakichś innych badań, leków by nie zalecił.
Ja polecam narine probiotyk + witamina D 10 000 z k2mk7, odstawienie mleka i kawy na jakiś czas. Chleb ewentualnie graham. Wiem co mówię, Wyleczyłam to gowno :)
@zielona_pomarancza: Może, póki co nikt mi tego nie sugerował @ApuNahasapeemapetilon: Heh, nie wiem czy takie leki samemu warto testować ;) @jungi: Mleka nie pijam, kawę już odstawiałem na ponad rok i w sumie bez żadnych zmian. Probiotyk jakiś biorę a co do witaminy D to może muszę zobaczyć
@bofort: Udałem się do gastrologa z dobrymi opiniami (Kraków) na ZnanyLekarz, na pierwszej wizycie dostałem do zrobienia sporo badań krwi i testy wodorowe na nietolerancje pokarmowe(realizowane były w tej samej placówce) i wlasnie wyszła nietolerancja na fruktozę i sorbitol. Robiłem jeszcze test oddechowy na SIBO i laktozę, ale wyszły negatywne. Jestem wlasnie po kolejnej wizycie i dostałem dietę, kolejne badania i leki.
@Bartek4175: rozumiem, fajnie ze się udało coś znalezc. Mi gastrolodzy póki co odradzali takie testy na nietolerancję ale może muszę się tym zainteresować
Mam problemy ala IBS, jeden zlecił kolonoskopie, nic nie wyszło to przypisał od razu coś na IBS co nie działało. Drugi podszedł bardziej profesjonalnie i zlecił badanie SIBO, Helicobacter, Giardia lamblia, Kalprotektyna i pasożyty ale też nic nie wyszło. Przypisał inne leki (kreon, tributron i tribux) - jest mała poprawa ale raczej bez rewelacji. Także szukam teraz jakiegoś innego lekarza czy jeszcze jakichś innych badań, leków by nie zalecił.
#poznan #gastrolog #lekarz #ibs
Komentarz usunięty przez autora
@zielona_pomarancza: Może, póki co nikt mi tego nie sugerował
@ApuNahasapeemapetilon: Heh, nie wiem czy takie leki samemu warto testować ;)
@jungi: Mleka nie pijam, kawę już odstawiałem na ponad rok i w sumie bez żadnych zmian. Probiotyk jakiś biorę a co do witaminy D to może muszę zobaczyć
Komentarz usunięty przez autora