Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czykoniemnieslysza: gatunek roślin, np Gesha jest bardzo droga bo jest kapryśna. Metoda obróki, np myta jest tańsza od naturalnej fermentacji. A kończąc na sposobie palenia. Ale sposób palenia często się wiąże z tym ze do ciemno palonej się używa czasami gorszej kawy niż do jasnej bo więcej ukryje sie w ciemno palonej
@czykoniemnieslysza:

➡️ kawowy.guru :: Robusta – zła kawa?
➡️ https://www.czajnikowy.com.pl/dlaczego-kawa-jest-kwasna-kwasnosc-a-kwasowosc-kawy/

Nie wiem, czy tu mnie zaraz nie zjadą kawosze, ale po prostu mi odpowiada zwykła Woseba Mocca Fix Gold, jeżeli chodzi o ową "ziemistość".

Że jest "Fix", to znaczy, że firma ma swój przepis proporcji mieszanki, że każde opakowanie będzie smakować powtarzalnie, a jak dla mnie, to powtarzalnie dobrze.