Wpis z mikrobloga

Hej, może ktoś jest w stanie powiedzieć coś o wynikach? Co mogę zmienić, by to poprawić?
Równocześnie oczywiście umawiam się do hematologa bo mam skierowanie, jednak dotąd udało mi się jedynie ogarnąć konsultacje hematologiczne na telefon w najbliższy wtorek i internistę stacjonarnie. Z hematologiem stacjonarnym ciężko, będę może próbował prywatnie (o ile ktoś podpowie, czy w ogóle warto) (?)

Naprawdę mi zależy na tym, by zerknął ktoś na to.

#hematologia #medycyna
Ogorek95 - Hej, może ktoś jest w stanie powiedzieć coś o wynikach? Co mogę zmienić, b...

źródło: comment_1636888772ZRSUTdxoXqjmuyJwPoGkMD.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@KollA: alkoholizm, niestety, pije 4-5piw co 3-4 dni. Pewnie wątroba?

Miałem problem z zębem - wypadła korona, czułem że dziąsło jest ropne ale opanowane, może to?

Nigdy nie choruje praktycznie.

Miałem z rok temu zapalenie jądra i obecnie mam żylaki powrózka nasiennego, chociaż to już chyba nie wpływa na wyniki.

20 lat temu miałem kleszcza z bolerioza ale chyba udało się to opanować zastrzykami jakimiś.

Jeszcze dodam że to już trzeci
  • Odpowiedz
@Ogorek95: Masz niskie neutrofile, więc bakteryjne (zęby) to raczej nie jest, picie regularne alkoholu osłabia, dla mnie 1 piwo dzień w dzień to byłoby dużo. To niekoniecznie musi być od razu walnięta wątroba, alkohol uszkadza wiele tkanek w organizmie. Skoro masz takie parcie na piwo, to może kupić sobie lepsze silnie chmielone, ale jedno, niż kilka. Faceci piją piwo także ze względu na relaksujące działanie chmielu, którego w zwykłych piwach jest
  • Odpowiedz
@KollA: spróbuję odstawić alkohol. Albo pić raz w tygodniu, wyłącznie okazyjnie.

Masz jakiś pomysł co do diety lub jakieś zalecenia?

Bardzo Ci dziękuję
  • Odpowiedz
@Ogorek95: Tu masz w tym moim standardowym wpisie (na końcu) co ja stosuję, ale każdy organizm ma inne preferencje:

Szeroko stosowane na pacjentach trucizny:

1. Medykamenty przeciwzapalne dla <40°C w piku
2. Drażniące środki w chemii domowej
3. Nienaturalne preparaty "ochrony" roślin
4. Szczepionki eradykujące mikroby rodzime
5. Antybiotyki z byle powodu
6. Inne zbędne lub przedawkowane elementy : żelazo

https://www.wykop.pl/wpis/53377493/trzymaj-zelazo-z-dala-od-jader-o-zbednej-suplement/
https://zdrowie.pap.pl/dieta/odkryj-podwojne-oblicze-selenu-i-cynku

Polecam:
A Beta-karoten w marchewkach
B różne
  • Odpowiedz
@RAKU19: wiesz co, nic mi nie wyszło. Miałem kilkanaście badań krwi, USG jamy brzusznej. Wyszło że nie mam uszkodzeń żadnych, nowotworu też nie mam raczej (tak wynika z badań). Mogło to być wywołane piciem, jak posiedzę z 2-3 tygodnie bez smieciarskiej diety to może pójdę oddać krew i zobaczę. Generalnie poprawiało mi sie
  • Odpowiedz