Aktywne Wpisy

Oskaros +11
Z drugiej strony jeśli budda to wielki słup mafiozów to dlaczego nigdy nie wpadł ani nie ma ani jednego promila takiego tyci tyci dowodu że coś go łączy z mafiozami.
Sam prowadzę firmę i wiem jak wygląda skarbówka, trudno jest w tych czasach robić wałki. Tzn inaczej. Walki jest robić prosto ale równie prosto jest w nie wpaść, a trudno jest zrobić wałki które nigdy nie wyjdą na jaw. Nawet ten ziomek
Sam prowadzę firmę i wiem jak wygląda skarbówka, trudno jest w tych czasach robić wałki. Tzn inaczej. Walki jest robić prosto ale równie prosto jest w nie wpaść, a trudno jest zrobić wałki które nigdy nie wyjdą na jaw. Nawet ten ziomek
źródło: IMG_1818
Pobierz
arkadi2020 +90
Znalezione w sieci.
#sejm
#sejm
źródło: IMG_20240318_170226_101
Pobierz

Wczoraj wieczorem dosyć mocno mulił mi internet. Zalogowałem się więc do apki "Mój Funbox" żeby zresetować router i na mapie urządzeń zauważyłem, że jest jedno urządzenie "ponad stan". Oznaczone jako PC. To raczej nic ode mnie w mieszkaniu, przynajmniej nie zauażyłem, żeby od wczoraj Internet gzzieś przestał działać :D Zablokowałem temu urządzeniu dostęp do Internetu, ale widzę że jest dalej podpięte do wi-fi. Nie wiem - może to telewizor, albo jakiś thermomix jest błędnie oznaczony. Jak mogę namierzyć co to za urządzenie? Czy jest możliwe, że ktoś złamał moje skomplikowane hasło do wi-fi, albo połączył się jakimś uniwersalnym hasłem z funboxem? Jakie zagrożenie niesie ze sobą sytuacja, w której ktoś drenuje mój Internet? Co powinienem zrobić?
Bo zablokowaniu dostępu do Internetu urzadzeniu, Internet odmulił ;)
No cóż - mam adres ip i mac adres. Co moge teraz z tym zrobić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#itsecurity #hacking #internet #kiciochpyta #niebezpiecznik
Jeżeli myślisz, że ktoś poznał Twoje hasło do wifi to je zmień.
@odysjestem: tak, a o co chodzi?( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ściąga przepisy z platformy bezpośrednio na urządzenie)
Wyłącz pasmo publiczne.
Szukaj pod hasłem: Darmowe Orange wi-fi