#ledger #kryptowaluty #bitcoin #ethereum Mam możliwość tanio z połowę ceny 2x ledger nano s, "prawie" nieużywany. Można go jakoś zresetować do ustawień fabrycznych, wyczyścić dane itp? Wrzucając swoje coiny na taki portfel sprzętowy ryzykuję utratą tych krypto? Ewentualnie jak się zabezpieczyć? Z góry dzięki.
@malec1975: ja bym się cykał, że coś będzie nie tak, słyszałem o przypadkach że razem z portfelem od razu dostawałeś kartkę z wypisanym seedem albo dobudowany chip (to już dużo rzadziej) - polecam jednak kupno od producenta lub od oficjalnych dystrybutorów w PL.
@malec1975: Odpuść sobie. Lepiej wydać całą kwotę na zakup bezpośrednio od producenta niż później żyć w niepewności czy ktoś nie majstrował przy tym Ledgerze.
Widziałam coś podobnego za dziecka... Nie mogłam spać więc spoglądałam przez okno, zauważyłam taki "obiekt" Jak na ilustracji, poruszał się powoli i byl wielki (╥﹏╥) Nikt mi nigdy nie uwierzył, a pamiętam każdy najmniejszy szczegół. #przegryw #zalesie #kosmos
Mam możliwość tanio z połowę ceny 2x ledger nano s, "prawie" nieużywany.
Można go jakoś zresetować do ustawień fabrycznych, wyczyścić dane itp?
Wrzucając swoje coiny na taki portfel sprzętowy ryzykuję utratą tych krypto? Ewentualnie jak się zabezpieczyć?
Z góry dzięki.
https://www.ledger.com/phishing-campaigns-status
zobacz, są przykłady przerobionych urządzeń
trezor lepszy
@DelPierdo: Może w 5 - nie wyciekły dane wszystkich użytkowników ( ͡° ͜ʖ ͡°)