Aktywne Wpisy

MiniKierownik +185
Często słyszy się że za złą opinię psów typu TTB odpowiadają faceci w dresach, łysa patologia, do tego pewnie psy są w typie. Natomiast w Polsce 90 % hodowców to kobiety, w przypadku najgorszej patologii z rozmnażaniem ( Łowicz) i ostatnich pogryzień ( Oleśnica ) to psy z hodowli po kilkanaście/ kilkadziesiąt tysięcy zł. Na grupach też królują kobiety. Pokaże wam przykładowy post i komentarze, zauważcie że tam prawie nie ma facetów.
źródło: temp_file8818180340022791644
Pobierz

Dobra, czas i na mnie.
-->1. Zrób coś, co ciągle przekładasz.<--
2. Przez 10 dni codziennie rano po obudzeniu rób co najmniej 30 minutową gimnastykę.
3. Upiecz ciasteczka w kształcie liści.
tl;dr - Dokończyłem robić drewnianą skrzynie na pamiątki i umieściłem ją na strychu. Dokończenie tego projektu przekładałem od pół roku, bo chciałem ambitnie wykonać najpiękniejszy drewniany pojemnik jaki przyszedł mi do głowy ;)
Kiedy kupiłem dom (~4 lata temu) - mój przyjaciel wspomniał, że gdyby sam miał dom i strych, to wstawiłby tam wielki kufer.
W skrzyni tej umieściłby rzeczy, które jego dzieci miały znaleźć i odkryć ojca na nowo.
Myśl o takowej skrzyni kiełkowała i wyrastała mi w głowie dłuższy czas, jednak finalnie iskrą zapalną była narastająca frustracja ilością "pamiątek" i dupereli walających się po chałupie. Mamy z żoną tendencję do gromadzenia wspomnień w formie przedmiotów, więc po domu rozsiane są pudła z jakimiś pierdołami, które mamy z różnych wojaży - a to bilecik, papierek, ulotka reklamowa wycieczki etc. Jest tego stanowczo za dużo.
Z okazji tego, że lubię majsterkować, zakasałem rękawy i zabrałem się za tworzenie kufra.
Cel: ograniczyć miejsce na "wspomnienia" do rozmiarów tej skrzyni.
Będzie jedno miejsce gdzie będę je trzymał, oraz będzie ograniczone przestrzennie, więc będę musiał się 3 razy zastanowić czy dany papierek jest warty zachowania.
Zacząłem konstruować tą skrzynie w ... chyba lutym. Wymarzyłem sobie, że zrobię prawdziwą skrzynie skarbów, z piracką duszą, okuciami które sam pospawam i co najważniejsze - o zaokrąglonym wieku.
To co udało mi się zrobić na jedno posiedzenie, to cała dolna konstrukcja kufra. Kiedy przyszło do wieka - utknąłem w martwym punkcie. Nie miałem pomysłu jak zaprojektować i robić coś, co będzie zadowalające estetycznie dla mojego wyobrażenia o tym pojemniku. W skutek tego - od dobrego pół roku nie mogłem zabrać się za dokończenie tego projektu. Skrzynia stała odłogiem i blokowała mi cały blat roboczy w garażu.
Z pomocą przyszło mirkowyzwanie - zmotywowało mnie do tego, żeby skończyć ten kufer. Stwierdziłem, że za ambitnie podszedłem do sprawy i trzeba trochę obniżyć wymagania. Lepiej to skończyć, niż ma leżeć kolejne półrocze.
Także w ramach akcji - skończyłem podstawową konstrukcje skrzyni (wieko, malowanie, złożenie) i wtargałem ją na strych, pozamawiałem też okucia i rączki (jeszcze w transporcie, więc nie są zamontowane).
Następne kroki:
1) przykręcić ozdobniki jak przyjadą
2) zrobić użytek ze skrzyni i wpakować tam "pamiątki" po przefiltrowaniu
Mam nadzieje, że nie zajmie to kolejnego roku :)
Dzięki za akcje, jest to moja pierwsza edycja w której biorę udział i myślę, że nie ostatnia.
źródło: comment_1635976699tguE2cy2gGHuQ6jbrkXH7r.jpg
Pobierzźródło: comment_16359767185lW8KSHjdvRWj5iGlVUHqJ.jpg
Pobierzźródło: comment_1635976753PtSqNFUJkFqsthRVnsCQpe.jpg
Pobierzźródło: comment_16359767704oGvddfb6jMVdiX01KC4MQ.jpg
Pobierzźródło: comment_1635976788yY7GkkYbshKzEihuefAwdd.jpg
Pobierzźródło: comment_1635976802WCL52eh3ljKUD8XDGujhzT.jpg
Pobierzźródło: comment_16360487524aZWTUQy4UP7hgbfgE4CYq.jpg
Pobierz