Aktywne Wpisy
olcayn +350
Myślicie, że beka0 to szczyt bezczelnego rozdawnictwa? To patrzcie #!$%@? na to XDDD
#nieruchomosci #polityka
#nieruchomosci #polityka
Kompromitacja wiejskiego cw[ ]ela.
Dzisiaj przyjechała nowa listonoszka ze zwrotem podatku dla ojca. Blondynka w moim wieku. Chuop rąbał drwa i był cały czerowny. Dziewczyna pyta się czy tu mieszka [imię i nazwisko starego] i że jest zwrot podatku. Odpowiadam, że tak i że to mój tato. Każe mi podpisać. Wylicza kasę dla ojca. Chciałem już powiedzieć jej: "Do widzenia" , a ona do mnie zagaduje.
Mówi, że dopiero zapoznaje się z
Dzisiaj przyjechała nowa listonoszka ze zwrotem podatku dla ojca. Blondynka w moim wieku. Chuop rąbał drwa i był cały czerowny. Dziewczyna pyta się czy tu mieszka [imię i nazwisko starego] i że jest zwrot podatku. Odpowiadam, że tak i że to mój tato. Każe mi podpisać. Wylicza kasę dla ojca. Chciałem już powiedzieć jej: "Do widzenia" , a ona do mnie zagaduje.
Mówi, że dopiero zapoznaje się z
Odpowiedzi proszę podawać w spojlerach
SĄSIEDZI
Czterech sąsiadów postanowiło podzielić kawałek ziemi o kształcie kwadratu.
Był on podzielony geodezyjnie na 36 pól, na których rosły cztery drzewa oraz znajdowały się cztery sadzawki – tak jak na rysunku poniżej.
Chcieliby podzielić ten teren miedzy siebie na cztery części zachowując podział geodezyjny, tj. nie dzieląc pól na mniejsze fragmenty, tak jednak, aby każdy z nich miał swoje jedno drzewo i swoją jedną sadzawkę, oraz aby liczba pól należących do każdego z braci była taka sama, a także aby taki sam był kształt tworzony przez te pola.
Czy to da się zrobić?
A tak na poważnie, to zadawanie takich zagadek w sobotę skoro świt nie jest dobrym pomysłem!
Komentarz usunięty przez autora
Proste:
@PolautomatycznaWyrzutniaKiciochow:
druga
@o90:
Ja nie jestem w stanie znaleźć więcej niż dwa rozwiązania tej zagadki. Pokaż inne :)