Aktywne Wpisy

gwda +261
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ochucki +35
Oto problemy dzisiejszego świata:
Serial "Na Wspólnej" odcinek 4022. Opis:
"Sara Smolna ma dzisiaj spotkanie z biegłym sądowym, który ma wydać opinię w sprawie zasadności zmiany jej płci. Córka Krzysztofa spodziewa się najgorszego. Okazuje się, że relacje osób, które przez to przeszły nie są przesadzone – specjalista pastwi się nad Sarą!".
Serial "Na Wspólnej" odcinek 4022. Opis:
"Sara Smolna ma dzisiaj spotkanie z biegłym sądowym, który ma wydać opinię w sprawie zasadności zmiany jej płci. Córka Krzysztofa spodziewa się najgorszego. Okazuje się, że relacje osób, które przez to przeszły nie są przesadzone – specjalista pastwi się nad Sarą!".
źródło: 1000021674
Pobierz

Do modelu kartonowego chciałem podejść najlepiej jak umiem, więc retuszuję sobie krawędzie części za pomocą farb akrylowych.
Przy próbie ich sklejania klej rozpuszcza farbę i barwi się na dany kolor i po zaschnięciu nie jest już przezroczysty. Dużego problemu by nie było gdyby krawędzie części były malowane jednym kolorem, jednak zdarza się, że maluję w trzech-czterech różnych kolorach, w zależności od tego co jest bezpośrednio przy krawędzi. Gdy klej rozpuszcza farbę i się barwi, a ja jeszcze dodatkowo próbuję jak najlepiej dopasować części to wszystko zaczyna się rozmazywać i miejsce połączenia wygląda gorzej niż gdybym nie retuszował wcale albo tylko pomazał to czarnym flamastrem.
Jak sobie z tym radzić? Czy jest jakiś lepszy klej, który nie rozpuści mi farby i się nie zabarwi?
#modelarstwo
źródło: comment_1634891565FB1uYC6HqymEkxqdSo8ENJ.jpg
PobierzKupiłem polecanego Magica (w metalowej tubie) i po pierwszym użyciu stwierdziłem co do *huja! Jak tym gównem kleić, nie wiem co ludzie w tym widzą. Tydzień temu dałem mu drugą szansę i się zakochałem :) daje spokojnie radę do klejenia na styk, wg mnie lepiej niż BCG. Inna sprawa, że prawdziwego BCG chyba już nie