Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@megalol: już Ci powiedziałem że to zależy od postrzegania barw. Ale tak generalnie mówi się o czarnym chociaż nie jest to czarny tak do końca. Ale to już rozmowa na dłuższe posiedzenie.
  • 0
@megalol: widziałeś kiedyś skórę niedźwiedzia? Na żywo?
Widzisz mi się zdarzyło kilka razy w związku z wykonywana pracą. Może trochę marudzę ale kolor czarny w tym wypadku ma trochę szerokie spektrum od niebieskiego do czerwonego, dodatkowo zależne jest to od światła w którym na taki materiał jak skóra się patrzy. Ma to związek z enzymem melaniny (tak w skrócie) dlatego może mieć ona po prostu inny odcień.
W każdym razie zero
@PMV_Norway: nie widziałem, ale specjalnie dla ciebie poszukałem trochę źródeł na google i każde mówi o czarnej skórze. Także jeśli masz jakieś inne doświadczenia związane ze swoją percepcją, proszę podeślij jakieś zródło to potwierdzające
  • 0
@megalol: poszukaj zdjęć, porównaj kolor nosa z kolorem skóry.
18 lat zajmowałem się skórkami, mam na swoim koncie różne wynalazki, od węży przez aligatora, ryby, zebrę i niedźwiedzia polarnego.
Powinienem gdzieś w starym kompie mieć jeszcze jakieś materiały chociaż głowy za to nie dam.
Tu nie chodzi o mój sposób percepcji a o to że naprawdę łatwiej jest określić coś że jest czarne, a nie wdawać się w szczegóły, że może
Pobierz
źródło: comment_1634676577LsfJpojghSzZHgoJAwnmp8.jpg
@PMV_Norway: gosciu, ja ci o tym żebyś podał jakieś źródło, a ty mi wysyłasz palety kolorów. Sprawa jest prosta, niedziewdz polarny ma czarny kolor skóry, jeśli się mylę podaj mi jakieś zródło mówiące o tym, że jest inaczej
  • 0
@megalol: gościu to że jest czarny to jest fakt i nie rozmawiamy tutaj o tym. Tylko zdefiniuj czarny. Bo to staramy się ogarnąć. Jest tak czarny jak poduszki łap, a może taki jak nos, a może w przypadku ubogiej diety co misiom się zdarza lub w przypadku gdy są już stare jednak ten kolor nie jest jak smoła?
@PMV_Norway: wątek jest o pytaniu w milionerach. Odpowiedź, że jest jego skóra jest czarna jest oczywista i niepodważalna i nie widzę tu pola do większych rozkmin. Nie interesują mnie o kolorze jego noska czy łapek, tyłe :)