Aktywne Wpisy
Cykmyk +638
#ukraina Jak pomyśle, ze w Czeczenii były dwie wojny obronne przeciw Rosji a teraz są dużym sojusznikiem orków, to pomyślcie co by było gdyby Ukraina padła. Została przeprowadzona taka sama czystka i propagandowe pranie mózgu. Za 15/20 lat mieli byśmy na granicy kolejnego wroga tylko o wiele wiele groźniejszego niż Czeczenia. Dlatego UA trzeba wspierać za wszelka cenę.
Nie dajmy sie dzielić.
Nie dajmy sie dzielić.

analboss +28
Czy Rosja coś zyskała decyzją o tej inwazji?
No bo straciła:
- kontakty handlowe z zachodem z powodu sankcji
- lewar energetyczny na Europę
- Rosja wylatuje z klubu mocarstw, traktowana w tym momencie na równi z Iranem
- reputację silnej armii
To jest zdemolowanie państwa w każdym aspekcie: gospodarczym, demograficznym, dyplomatycznym, militarnym, ta decyzja nie ma analoga w mirze,
jedyne co przychodzi do głowy to Finlandia w 40', ale tam
No bo straciła:
- kontakty handlowe z zachodem z powodu sankcji
- lewar energetyczny na Europę
- Rosja wylatuje z klubu mocarstw, traktowana w tym momencie na równi z Iranem
- reputację silnej armii
To jest zdemolowanie państwa w każdym aspekcie: gospodarczym, demograficznym, dyplomatycznym, militarnym, ta decyzja nie ma analoga w mirze,
jedyne co przychodzi do głowy to Finlandia w 40', ale tam

Do widzenia.
Ej a można nie wiedzieć jaki kolor skóry ma niedźwiedź polarny?
Ja #!$%@?.... Żółty.... Ehhh
Dodam że włos jest pusty w środku w kształcie rurki.
Widzisz mi się zdarzyło kilka razy w związku z wykonywana pracą. Może trochę marudzę ale kolor czarny w tym wypadku ma trochę szerokie spektrum od niebieskiego do czerwonego, dodatkowo zależne jest to od światła w którym na taki materiał jak skóra się patrzy. Ma to związek z enzymem melaniny (tak w skrócie) dlatego może mieć ona po prostu inny odcień.
W każdym razie zero
18 lat zajmowałem się skórkami, mam na swoim koncie różne wynalazki, od węży przez aligatora, ryby, zebrę i niedźwiedzia polarnego.
Powinienem gdzieś w starym kompie mieć jeszcze jakieś materiały chociaż głowy za to nie dam.
Tu nie chodzi o mój sposób percepcji a o to że naprawdę łatwiej jest określić coś że jest czarne, a nie wdawać się w szczegóły, że może