Aktywne Wpisy

orlen_lite +14
Przypłynęły do nas kolejne elementy instalacji olefin. Inwestycja pozwoli nam na ograniczenie emisyjności produkcji petrochemicznej. Nowoczesne produkty z powstającej w Płocku instalacji będzie można znaleźć w częściach samochodowych, sprzętach AGD czy włóknach syntetycznych.
#polska #biznes #gospodarka
#polska #biznes #gospodarka

Grooveer +5
Odnośnie rozstrzelanego jeńca ukraińskiego. Źle zrobił, że powiedział co powiedział. Pamiętam jak pewien Brytyjczyk walczący po stronie Ukrainy zgodził się nawet śpiewać hymn Rosji byleby przeżyć i uniknąć kary śmierci. Martwi Ukraińcy w rosyjskiej niewoli nie przydadzą się do niczego Ukrainie. Ukraińcy powinni szkolić swoich żołnierzy jak powinni się zachować na wypadek dostania się w rosyjską niewolę.
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina

Cześć, mam w głowie projekt zrobienia własnej elektro niani dla dziecka. Chciałbym żeby urządzenie posiadało czujnik ruchu, dźwięku i kamerę szerokokątna na noc i dzień.
Działałoby to tak że jak czujniki by wykryły albo ruch albo dźwięk to włączało by transmisję kamery i obraz możnaby było oglądać lokalnie (taki streaming) dodatkowo jakieś powiadomienie na komórkę (aplikacje bym napisał). To tylko ogólny zarys, pewnie to bym naszpikował innymi możliwościami i funkcjami.
Czy moglibyście pomoc w doborze raspberry i modułów. To dopiero mój początek zabawy z tym urządzeniem. Zależy mi na tym żeby było tanio dlatego chyba nie chce najnowszego raspberry tylko jakieś starsze które by dało się do tego wykorzystać.
Może macie jakieś poradniki, co warto przeczytać, jak się przygotować żeby nie kupić czegoś co nie będzie działało albo będzie ograniczone oprogramowanie tego.
Ogolnie chciałbym za wszystko dać do 500zl
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam&hl=pl≷=US
Tak więc technicznie się da. Jeżeli chcesz Raspberry to kup sobie jakiś starszy model - np. 3B+ + do tego jakąś kamerę i czujniki i próbuj.