Wpis z mikrobloga

@redHotCzyliAla w świętym Michale po zamówienia gulaszowej i placka rycerskiego jak dostałem zupę poprosiłem, żeby placka nie wykładali na talerz tylko od razu w styropian. Jadłem go później 2 dni. W 2017 ta zupa szła po 10zł. W ścisłym centrum, w kulturalnym pubie.
Nie wspominając o żebrze za 25zł.
Tęsknię za Lublinem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DrJudym: chodzi mi o to, że cena nie wskazuje aby to był wyrób czysto mięsny.
Sam mam gastronomię, narzut 100% to absolutne minimum więc koszt produkcji tego dania musi zamknąć się w 5zł (razem ze styropianem za 40gr).
A teraz idź do sklepu i zobacz ile kosztuje kiełbasa z mięsem powyżej 80% zawartości. Tu masz kawał kiełby już wysmażonej więc dodaj z 10% do wagi.
I tyle.
  • Odpowiedz
@DrJudym: chodzi mi o to, że cena nie wskazuje aby to był wyrób czysto mięsny.

Sam mam gastronomię, narzut 100% to absolutne minimum więc koszt produkcji tego dania musi zamknąć się w 5zł (razem ze styropianem za 40gr).
A teraz idź do sklepu i zobacz ile kosztuje kiełbasa z mięsem powyżej 80% zawartości. Tu masz kawał kiełby już wysmażonej więc dodaj z 10% do wagi.
I tyle.
Chyba, że masz
  • Odpowiedz