Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam sporo oszczędności, zamierzam zrobić sobie roczny "urlop" ( ͡° ͜ʖ ͡°) i zapisać się na kurs programowania. I tu zaczyna się rozterka... Jak mielibyście od zera startować w branży to jakie technologie wybralibyście? #programowanie #naukaprogramowania

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6163e36d820612000adc4c48
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
  • 10
  • Odpowiedz
BliskiTygrys: Nom i nic z tego kursu nie wyciągniesz, później w pracy możesz zostać zostawiony sam sobie i możesz polegnąć na nieumiejętnym wyszukiwaniu informacji co osobiście uważam jest kluczową umiejętnością.

Mam kilka pytań:
1. Czym się zajmujesz, że masz sporo oszczędności?
2. Dlaczego chcesz programować? (Bo skoro masz spore oszczędności (dobrze zarabiasz) to po kasę nie sądzę, że jest sens się pchać)
3. Ile masz lat?
4. Co chcesz programować?

Ścieżek
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: masz masę darmowych i dobrych kursów w necie. Polecam platformy jak Edx.org i Coursera, z Udemy mało korzystam więc nie wiem. Naucz się najpierw Pythona bo on Cię łatwo wprowadzi w to czym programowanie jest i praktycznie całą zdobytą wiedzę, przełożysz na inne języki jak coś już wybierzesz. Poza tym jest sporo ofert z Pythonem. Zrób to zanim zdecydujesz czy chcesz brać rok wolnego.

Na bootcampy nie idź bo to
  • Odpowiedz