Wpis z mikrobloga

O adc słów kilka.

Caitlyn - Ostatnio ktoś mi tu polecał Krakena i Lethal Tempo. Ogólnie sprawa ma się tak, że owszem to działa dobrze, ale jednak po kilku grach z DH + Duskblade jako pierwszy item stwierdzam, że to wali takie buły, że głowa mała. Dodatkowo sporo stacków z DH robi robotę. Potrafię wysadzić kogoś z 50% HP tak o (A normalnie bym tego nie mógł idąc Krakenowym buildem). Polecam.

Pytanko: Czy trapy Cait da się przeflashować/dashować? Nieraz spotkałem się z sytuacją, że taka Irelia po stracie GA mogła się do mnie lub creepów przedashować a trap dokładnie pod nią leżał.

Xayah - Jak poprawnie grać z Rakanem? Widzę na high elo, że lvl 1 to 100% kill jest albo popalone summonery. Grałem dziś i w sumie nic nie zabiliśmy a czuje, że mogliśmy.

Sivir - na U.GG to S tier a nie widzę, żeby była grana często gęsto na high elo. Warum?

Vayne - Dobry heros teraz tak ogólnie? Gierka z wczoraj, (na obrazku) nic nie mogłem zrobić jak się rzuciło na mnie 5 chłopa xD Jak jest z tym Guinsso? Od razu po mythicu lecieć czy po PD?

#leagueoflegends #oadcslowkilka
źródło: comment_1633786657O9CDGcbyL0APVXZgo5i5V2.jpg
  • 2
@Mega_Smieszek: gdy przeciwników kupa to i ADC dupa.

ADC to nie jest rola która bezwarunkowo poniesie gierkę (tak w zasadzie to na palcach można wskazać konkretne postacie zdolne to zrobić i to też pod pewnymi warunkami). jesteś zbyt zależny od drużyny żeby stwierdzić, że coś zawsze działa albo nie (gorzej ma już chyba tylko support). oczywiście można stwierdzić, że coś ogólnie spisuje się lepiej albo gorzej i te skrajności są chyba
@Mega_Smieszek: Ja polecałem :P I na leaguespy tydzień temu lethal wleciało jako polecana runa.
Mało grałem duskem więc jesli się mylę to mnie popraw:
Dusk wali "bułę" ale tylko jak walnie z pasywką czyli raz na 15s
Ciężko wraca się do gierki po słabym eraly
Na np 6 strzałów i hs kraken ma większy dmg niż dusk. DPS też znacznie większe szczególnie z lethal

Z dashowaniem to generalnie działa tak że