Wpis z mikrobloga

Mirki,
muszę kupić sobie wkrętarkę i myślę w jaki system wejść: ojciec ma DeWalt i są dość spoko, ale widzę, że nieco droższe od np. Makity: realnie odczuję różnice? Kolega poleca Ryobi.

Jest jakaś zauważalna różnica żywotności czy jakości między tymi markami?

Pytam o system, bo wiadomo jak to dzisiaj: współdzielona bateria, więc wchodząc w jedną markę najlepiej się jej później trzymać.

#dewalt #makita #ryobi #majsterkowanie #remontujzwykopem
  • 24
  • Odpowiedz
@JuneJohn: mieszkanie właśnie kupiłem, niby nic konkretnego nie potrzebuję, ale czasami przewiercić coś trzeba: czasami brakuje dziury na śrubę, wkręcić jakąś ościeżnicę: takie rzeczy.
  • Odpowiedz
@suslogon-szczecinski: moim zdaniem do domu bez sensu przepłacać za coś droższego niż erbauer/rybi. Przecież przy takim bezpośrednim porównaniu dwóch wkrętarek (innych narzędzie też) o podobnych parametrach (Nm, pojemność baterii itp.) różnice będą pomijalne. Co z tego że wkręta przykręce w 5s, a nie w 5.5, no chyba że mówimy o przykręceniu 10k wkrętów, ale to w domu raczej rzadko.
Lepszość drogich narzędzi wyjedize dopiero po długim i częstym uzytkowaniu, przy serwisach
  • Odpowiedz
@melba: niby jo, ale właśnie DeWalt czy Makita to nie są dla takiego domowego użytkownika sprzęty na całe życie? W przypadku Ryobi, marki, której de facto nie znałem, mam obawy, że akurat zawiedzie jak ten jeden raz na rok będę chciał użyć.
  • Odpowiedz
@suslogon-szczecinski: to w takim wypadku według mnie najlepsza opcja to będzie parkside z Lidla (popatrz sobie na ich sklepie internetowym) z serii performance. Znam ludzi, którzy tym pracują na codzień i nie narzekają, do domowego użytku będzie idealne.
  • Odpowiedz
@suslogon-szczecinski: to nie jest tak, że jak kupisz coś droższego to nie musisz o to dbać i całe życie będzie bezproblemowe bez serwisu (który może się okazać droższy niż tania wkrętarka).
Ja sie własnie tak przejechałem na wkrętarce Hilti, jak zepsuł się włącznik to sam w sobie był droższy niż tania wkrętarka.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@suslogon-szczecinski: jak do domu to tylko parside, najlepiej seria performance z akumulatorem 4ah. Mam zakrętarke performance parkside, zaś mój brat milwaukee i robiliśmy test to moja nie odstawała, a były testy z wkrętami 10x180 itp więc jak do mieszkania czy do domu to bez sensu jest przepłacać, jak do pracy to już Milwaukee albo hilti
  • Odpowiedz