Wpis z mikrobloga

Dziś w ramach Śląskiej Wykopowej Grupy Urbexowej odwiedziliśmy takie miejsce, że w sumie nie wiem, co napisać (ʘʘ)

Część z was pewnie widziała ostatni filmik Sietry z opuszczonej stadniny koni. No i to właśnie ona. Byłam już w kilku dobrze zachowanych miejscach, ale kurcze, tam było wszystko, jakby zamknięto ośrodek na chwilę i miano go jutro otworzyć. Mogłabym wrzucić drugie tyle zdjęć, żeby to wszystko pokazać.

Dlaczego stadnina już nie działa? Z komentarzy na FB i YT wynika, że albo właściciele są w porządku ludźmi i mieli problemy finansowe, albo właściciel siedzi w więzieniu. Ktoś napisał, że wszyscy właściciele bankrutowali, bo miejsce jest przeklęte przez kobietę, której zburzono dom, żeby postawić ośrodek.

Poprzednie wyprawy.

#urbex #urbanexploration #opuszczone #opuszczonemiejsca
choochoomotherfucker - Dziś w ramach Śląskiej Wykopowej Grupy Urbexowej odwiedziliśmy...

źródło: comment_1633280653nKyXHwOkNWk5LYMaXDuXQz.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker Minus filmików to jak jest po prostu ze "opuszczony PGR" i nawet nie wiadomo jakie województwo. Ten research potrafi jednak trochę zająć. W sumie najlepsze urbexy na jakich byłem to jeden znałem jak działał i jak go opuścili co było w gazetach to wbilem a drugi jest znany powszechnie ale cieć strzeże bardzo dokładnie a w środku jest magazyn.
Jak ktoś ma jakieś tropy w pomorskim to chętnie przyjme xD
  • Odpowiedz
@PanKracy582: No ludzie już tam jeżdżą, widziałam zdjęcia na instagramie i spotkaliśmy w środku jakąś ekipę. Chciałabym napisać, że może tym razem będzie inaczej, ale przypominają mi się komentarze spod nagrań różnych miejsc, i to takich mniej atrakcyjnych, że coś zostało ukradzione, nie ma już tego i tamtego, że już zniszczone itp.

@psyduqq: Z pomorskiego nic ciekawego nie kojarzę, ewentualnie mogę podrzucić dwa miejsca z Bydgoszczy i okolic.
  • Odpowiedz