Tyle szukałem problemów z bed level a tu się okazuje, że wymienię ekstruder ( ͡°ʖ̯͡°). Na popularnym portalu aukcyjnym można dostać takie czerwone aluminiowe jest to warte pieniędzy czy może coś innego wybrać ? Model: ender 3 v2 4.2.2 #drukarki3d #ender3 #druk3d
@Weedler: też przez to przechodziłęm. Najpierw ustawiałem stół, jak już ustawiłęm to coś bardzo szybko mi się dysza zapychała. Potem myslałem że to na pewno wina kalibracji e-steps, bo podaje za mało filamentu i wydruk jest kruchy. Ostatecznie obejrzałem tutorial, że ten trybik co podaje filament w ekstruderze czasem się luzuje i trzeba śrubeczkę dokręcić - sprawdzając część ekstrudera została mi w ręcę. 2 dni zabawy...
@Weedler: Za namową jednego z wykopowiczów poszedłem w BMG a w zasadzie jakiegoś klona - pojawi się u mnie w PT mogę zdać relacje. Na początku też chciałem "Aluminiowy za 20zł" potem aluminiowy lepsiejszy a skonczyło się na zamówieniu BMG
Na popularnym portalu aukcyjnym można dostać takie czerwone aluminiowe jest to warte pieniędzy czy może coś innego wybrać ?
Model: ender 3 v2 4.2.2
#drukarki3d #ender3 #druk3d
1. tak, metalowe są o wiele solidniejsze
2. tak, nie warto, lepiej od razu iść w jakiś BMG dual drive
Ja tam kupiłem jakiś tani